Buzz

Ο Ράιαν Τζόνσον μας δείχνει το «Looper», πριν γίνει... το «Looper»

στα 10

Με το ολοκληρωμένο φιλμ να παίζεται ήδη στις αίθουσες, ο σκηνοθέτης του, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στις πρωταρχικές του ιδέες, μέσα από ένα τρέιλερ που έφτιαξε πριν κάν γυρίσει το φιλμ.

Ο Ράιαν Τζόνσον μας δείχνει το «Looper», πριν γίνει... το «Looper»

Θα μπορούσε να είναι ένα extra στο επικείμενο Blu Ray του φιλμ, όμως ο Ράιαν Τζόνσον, μοιάζει να μην έχει κανένα πρόβλημα να... διυλίσει το κάθε του φιλμ όσο αυτό είναι ακόμη στις αίθουσες. Ετσι, μετά από το audio commentary που κυκλοφόρησε για να το ακούς όσο βλέπεις την ταινία στο σινεμά, τώρα μας δείχνει το pitch trailer που είχε φτιάξει προκειμένου να «πουλήσει» την ταινία του στους χρηματοδότες.

Ο ίδιος λέει: «Αμέσως μόλις τελείωσα το σενάριο και πριν αρχίσουμε το preproduction, ζήτησα από τον Tζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, να ηχογραφήσουμε ένα voice over και με τη βοήθεια του φίλου μου Ρόνεν Βέρμπιτ, ετοιμάσαμε ένα “ψεύτικο τρέιλερ” χρησιμοποιώντας κλιπ από άλλες ταινίες. Είναι κάτι συνηθισμένο, γίνεται συχνά όταν προσπαθείς να ξεκινήσεις μια ταινία, αλλά ήταν κάτι που εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά. Ειχε σκοπό να δείξει τον τόνο που θα είχε το φιλμ και πως ένα μάλλον μπερδεμένο κόνσεπτ, θα μπορούσε να πλασαριστεί με σαφήνεια και με ενδιαφέροντα τρόπο. Ο Ζακ Τζόνσον έκανε τα σκίτσα. Σημειώστε επίσης ότι δεν είχα αρχίσει την διαδικασία του casting ακόμη, οπότε διάλεξα τα αποσπάσματα από τις ταινίες με βάση το ύφος και τις εικόνες τους κι όχι με βάση τους ηθοποιούς που εμφανίζονται σε αυτά».

Το «Fight Club», το «Se7en», το «Blade Runner», το «Days of Heaven» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που μπορείς να αναγνωρίσεις ανάμεσα στα πλάνα, όμως το αποτέλεσμα, λειτουργεί εξαιρετικά, και έχοντας δει το ολοκληρωμένο φιλμ, είναι μάλλον εντυπωσιακό το πόσο κοντά το ύφος αυτού του «ψεύτικου τρέιλερ», βρίσκεται σε αυτό που είναι τελικά το «Looper».

Δείτε το πιο κάτω!


Tags: looper