Buzz

Ο Ράιαν Ρέινολντς... wants to live forever! «Highlander» remake στα σκαριά!

στα 10

Ο Ράιαν Ρέινολντς θα κρατήσει το σπαθί του Κόνορ ΜακΛάουντ (από την κάστα των ΜακΛάουντ!) στο remake του «Higlander» - του διάσημου cult φιλμ της δεκαετίας του 80, που σκηνοθέτησε ο Ράσελ Μαλκάχι και πρωταγωνιστούσαν οι Κριστόφ Λαμπέρ και Σον Κόνερι.

Ο Ράιαν Ρέινολντς... wants to live forever!  «Highlander» remake στα σκαριά!

Το 1986 μία ταινία για αθάνατους πολεμιστές που μέσα στους αιώνες αγωνίζονται μέχρι θανάτου (μπορούσαν να σκοτωθούν μόνο δια αποκεφαλισμού) γιατί στο τέλος «μπορεί να υπάρξει μόνο Ενας», βρήκε τον Γάλλο -τότε ζεν πρεμιέ- Κριστόφ Λαμπέρ και τον Σκωτσέζο σταρ Σον Κόνερι να ερμηνεύουν ρόλους που κουβαλούσαν ιερά σπαθιά, χαίτες και ...ασυνάρτητες προφορές: ο Λαμπέρ έκανε τον Σκωτσέζο και ο Κόνερι τον Ισπανό. Το «Highlander» έγινε αυτόματα αγαπημένο μιας προ-Braveheart γενιάς που ήθελε να πιστεύει στην λεβεντιά και τον ρομαντισμό των βουνίσιων πολεμιστών, οι οποίοι κατέληξαν μέσα στις εποχές να ζουν με βάτες και ανταύγειες ανάμεσά μας και να διοργανώνουν μονομαχίες στους παράδρομους της Νέας Υόρκης . Οι Queen στο sountrack δυνάμωναν την ένταση της μελό, επικής ιστορίας και το «who wants to live forever» κουπλέ μοιάζει να ανατριχιάζει ακόμα την 80ς κινηματογραφική φουρνιά θεατών κάθε φορά που το ακούν.

H επιτυχία της ταινίας γέννησε τέσσερα (4!) όχι και τόσο επιτυχημένα sequels, καθώς και δύο τηλεοπτικές σειρές. Πάνω από όλα, τροφοδότησε τα αγόρια με ατάκες ποπ κουλτούρας που ακόμα χρησιμοποιούνται: «I'm Connor MacLeod, from the clan MacLeod», «the quickening», «there can be only one».

Σήμερα, που τα στούντιο έχουν στρέψει απεγνωσμένα την προσοχή τους σε οτιδήποτε από τα 80ς (όπου προφανώς μεγάλωσαν οι τωρινοί decision makers) θα μπορούσε να γίνει remake για το κοινό των 00ς, ο Χουάν Κάρλος Φρεναντίγιο (σκηνοθέτης του «28 Weeks Later») υπόσχεται να φέρει ξανά στη ζωή τον Κόνορ ΜακΛάουντ («from the clan MacLeod») και τις περιπέτειές του.

Ο Ράιαν Ρέινολντς (φρέσκος από την αποτυχία του «Green Lantern») υπέγραψε για το ρόλο του ΜακΛάουντ και ... αυτά είναι όσα γνωρίζουμε προς το παρόν.

Οπότε μετά το «Total Recall», το «Robocop» και πιθανώς και το «Starship Troopers», τώρα έρχεται η σειρά του φιλόδοξου remake του «Highlander».

Τίποτα δε θα μείνει όρθιο!