Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Νύχτες Πρεμιέρας τελείωσαν. Ζήτω οι Νύχτες Πρεμιέρας!

στα 10

Με ευνοϊκό απολογισμό τελείωσε το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x. Και με υπόσχεση ότι το 18ο ξεκινάει... σήμερα!

Flix Team
Ο Νύχτες Πρεμιέρας τελείωσαν. Ζήτω οι Νύχτες Πρεμιέρας!
Διοργανωτές και κοινό τα δίνουν όλα στο βωμό της 7ης τέχνης, στο πάρτυ λήξης!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας όμως δεν είναι μόνο σινεμά και δεν περιορίζει τις δράσεις του σε έναν μόνο μήνα, εξηγεί το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x: «Οι καλλιτεχνικές διοργανώσεις που συνδέουν το σινεμά με όλες τις υπόλοιπες μορφές τέχνης είναι μέλημά μας και βασική μας προτεραιότητα, οπότε και φέτος αναμένεται να συνεχιστούν οι παράλληλες δράσεις, προκειμένου να έχουμε μια ομαλή και ήπια μετάβαση, στο επερχόμενο, ακόμη πιο σημαντικό, φθινοπωρινό, κινηματογραφικό μας ραντεβού.»

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Φεστιβάλ, η φετινή διοργάνωση, παρά τις απόλυτα αντίξοες συνθήκες, επιβίωσε και με το παραπάνω: «Παρά τις αντιξοότητες και τη δύσκολη, κατά γενική ομολογία, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς της σύγχρονης καθημερινότητας, το φεστιβάλ διατήρησε και φέτος την τιμή του εισιτηρίου σε χαμηλά επίπεδα και για μία ακόμη φορά κατέγραψε 55,000 εισόδους χωρίς να συνυπολογίσουμε την προσέλευση του κοινού στις ιδιαιτέρως επιτυχημένες παράλληλες δράσεις του, που από μόνες τους συγκέντρωσαν περί τα 5,000 άτομα. Περισσότερες από 20 ήταν οι sold out προβολές, με τεράστια ποσοστά πληρότητας, ακόμη και κατά τις ημέρες γενικής απεργίας όπου δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο μέσο μαζικής μεταφοράς ή ταξί.»

Διαβάστε εδώ τα βραβεία του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x