Buzz

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ξαναζωντανεύει τo «Suspiria» του Ντάριο Αρζέντο!

στα 10

Στον πιο παράδοξο συνδυασμό σκηνοθέτη και πρότζεκτ που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, ο χαμηλών τόνων αμερικάνος ανεξάρτητος σκηνοθέτης του «All the Real Girls» ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής «Suspiria» του Ντάριο Αρζέντο. Ετοιμαστείτε για πολύ indie αίμα...

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ξαναζωντανεύει τo «Suspiria» του Ντάριο Αρζέντο!

Η αλήθεια είναι βέβαια πως ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν έχει δηλώσει πολλές φορές το θαυμασμό του για την ταινία του Ντάριο Αρζέντο και πως ένα ριμέικ βρισκόταν στα άμεσα σχέδια του, τα οποία καθυστέρησαν φυσικά λόγω χρηματοδότησης.

Τώρα όμως, όλα δείχνουν πως είναι έτοιμα για το mash up της δεκαετίας: έναν σκηνοθέτη, δηλαδή, που έχουμε συνηθίσει σε αθόρυβες indie ιστορίες ενηλικίωσης («George Washington», «All the Real Girls») να διασκευάζει ένα από τα πιο αρχετυπικά θρίλερ όλων των εποχών, την εκκωφαντική και γκροτέσκα «Suspiria» του Ντάριο Αρζέντο.

Ο Γκόρντον Γκριν είχε δηλώσει το Δεκέμβριο πως δούλευε κανονικά για την ταινία (ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την μεταφορά στον κινηματογράφο του «Q» του Εβαν Μάντερι), έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα της κλασικής μουσικής που είχαν γράψει για την ταινία οι Goblin (άρα δεν θα δούμε τη «Suspiria» με υπόκρουση φολκ αμερικάνικα συγκροτήματα...), αλλά και εγκαταλείποντας για πάντα την πιθανότητα να υποδυθεί την πρωταγωνίστρια η Νάταλι Πόρτμαν, η οποία πίσω στο 2012 έφυγε από το πρότζεκτ προκειμένου να γυρίσει τον «Μαύρο Κύκνο».

«Με έναν περίεργο τρόπο, αυτό που ενθουσιάσε με αυτό το ριμέικ δεν ήταν ότι ήθελα να το σκηνοθετήσω με το δικό μου βλέμμα, αλλά να δοκιμάσω πόσο cool θα ήταν να διασκευάσει το βασικό μουσικό θέμα των Goblin ο συνθέτης Τζον Ανταμς και να το μετατρέψει σε όπερα», είχε δηλώσει ο Γκόρντον Γκριν στο Φεστιβάλ SXSW το 2010, μιλώντας επίσης ειδικά για το στιλιζάρισμα του Αρζέντο και την ειδική χρήση του χρώματος και των σκηνικών.

Να πούμε πως δεν ανυπομονούμε, να μην το πούμε.

Μέχρι που ξεχάσαμε να σας πούμε τι ακριβώς πραγματεύεται το «Suspiria», για όσους είναι ακόμη τυχεροί και δεν το έχουν δει: το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας Αμερικανίδας μαθήτριας μπαλέτου η οποία μεταφέρεται σε μια σχολή χορού στη Γερμανία, για να ανακαλύψει πως οι ιδιοκτήτριες της είναι μια μυστική κάστα από μάγισσες. Αυτά και πολύ μα πολύ αίμα...

Oπως επίσης ξεχάσαμε πως οι επόμενες ταινίες του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν μετά το «All the Real Girls» ήταν το «Your Highness» και το «Φούντα Εξπρές». Χωρίς σχόλια.