Buzz

Μία ιστορία αγάπης για τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

στα 10

Μετά από μία άτυπη τριλογία με την «συμμορία» του Τζουντ Απατοου («Pineapple Express», «Your Highness», και το επερχόμενο «The Sitter»), ο σκοτεινός ρομαντικός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρτον Γκριν επιστρέφει στις ιδιόρρυθμες ερωτικές ιστορίες με το «Q», την κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Eβαν Μάντερι.

Μία ιστορία αγάπης για τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Μέρος του εξωφύλλου του βιβλίου που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2011

Τον πρωτογνωρίσαμε με το «George Washington» και λίγο μετά καθιερώθηκε με το «All the Real Girls» ως ο σκηνοθέτης που απογυμνώνει εικόνα και συναίσθημα και επιτίθεται κατά μέτωπο στο ένστικτο. Λίγο μετά το «Snow Angels» φαίνεται να ερωτεύεται τη δημιουργική ομάδα παραγωγών και ηθοποιών του Τζουντ Απατοου και να αφομοιώνεται με την ειρωνική πλευρά της μπουφόνικης κωμωδίας («Pineapple Express», «Your Highness», «The Sitter»).

Σήμερα όμως διαβάζουμε την ανακοίνωση της συνεργασίας του με την Columbia για την κινηματογραφική μεταφορά ενός διηγήματος που ήταν η αποκάλυψη του περσινού καλοκαιριού: το «Q» του Εβαν Μάντερι, μία ερωτική ιστορία με σκοτεινή ανατροπή (φυσικά).

Σύμφωνα με την περίληψη του βιβλίου, ένας άντρας είναι έτοιμος να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής του, την Q, όταν λίγες μέρες πριν το γάμο τον επισκέπτεται ο ... μελλοντικός εαυτός του και τον προτρέπει να την παρατήσει, μεταφέροντάς του εικόνες από το πώς θα είναι η συζυγική τους ζωή. Ο άντρας πείθεται και εγκαταλείπει την αγαπημένη του. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κενό της ζωής του είναι αδύνατον να γεμίσει. Κι ο εφιάλτης δεν σταματά εκεί. Ο ένας μετά τον άλλον, μελλοντικοί εαυτοί του συνεχίζουν να τον επισκέπτονται και να τον σπρώχνουν να παντρευτεί μια άλλη, να τη χωρίσει, να γίνει δικηγόρος, να παρατήσει την νομική, να αρχίσει μαθήματα κιθάρας, να το γυρίσει σε τσέλο, να ασπαστεί την όπερα, τον βουδισμό, την διατροφή χωρίς γλουτένη. Τα μόνο αληθινά συναισθήματα που βρίσκει όσο ψάχνει μέσα του είναι η αγάπη του για την πόλη του, την Νέα Υόρκη, και ...για την Q!

Και σύμφωνα πάντα με τους βιβλιοκριτικούς, η τροπή της ιστορίας που θέλει τον ήρωα να αναζητά τον χαμένο του έρωτα και το τέλος της που «υπόσχεται να λιώσει και την πιο σκοτεινή καρδιά», μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θα παραδώσει μία ταινία που ταιριάζει απόλυτα στις δικές του αποχρώσεις ρομαντισμού και θα γίνει αυτόματα κλασική. Οι παραγωγοί μάλιστα προσθέτουν ότι η ταινία θα έχει μία σύγχρονη, αλλά ξεκάθαρα «It’s A Wonderful Life» κατεύθυνση.

Καθώς Columbia και Γκριν ακόμα διαπραγματεύονται τα δικαιώματα του βιβλίου, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και φυσικά, δεν υπάρχει ούτε υποψία για το ποιοι θα μπορούσαν να αποτελούν το κινηματογραφικό καστ.

Είναι κάτι τέτοιες φορές που η κλισέ φράση «δεν μπορούμε να περιμένουμε» δεν μπορεί να μας καλύψει. Μπορεί κανείς να ερωτευτεί μια ταινία, πριν αυτή ακόμα γυριστεί;