Buzz

O Ντάνι Μπόιλ συναντά (ξανά) τους Underworld για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο

στα 10

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είπε να δώσει ηλεκτρονικό χρώμα στην τελετή και για να τα καταφέρει επιστράτευσε τους παλιούς του φίλους, τους Underworld.

O Ντάνι Μπόιλ συναντά (ξανά) τους Underworld για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο

Mπορεί να έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που ο Ντάνι Μπόιλ έκανε τους Underworld διάσημους χρησιμοποιώντας το «Βorn Slippy» στο soundtrack του «Τrainspotting», αλλά μερικές σχέσεις είναι πιο ισχυρές από τον χρόνο. Ετσι, οι Underworld - μόνιμοι συνεργάτες του Μπόιλ (στο «A Life Less Ordinary», στο «The Beach» και στο «Sunshine» αλλά και στη θεατρική παράσταση του «Φρανκεστάιν») μισθώθηκαν ως υπεύθυνοι για τη μουσική της τριώρης τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου που θα γίνει στις 27 Ιουλίου του 2012.

«Η συμμετοχή των Underworld ως υπεύθυνων για τη μουσική επιμέλεια της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της ομάδας των κορυφαίων Βρετανών που θα φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο», δήλωσε ο Μπόιλ, ενώ με τη σειρά τους οι Underworld (ο Καρλ Χάιντ και ο Ρικ Σμιθ, δηλαδή) δήλωσαν πως «η φιλοδοξία μας είναι να αφήσουμε στον κόσμο μια μουσική μνήμη του σόου. Είναι μεγάλη τιμή που μας ζητήθηκε να αναλάβουμε την τελετή και είναι κάτι που παίρνουμε πολύ στα σοβαρά. Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα έχουμε ευκαιρία να κάνουμε ξανά στη ζωή μας».

Μέχρι το καλοκαίρι, ας θυμηθούμε πως ακριβώς γνωρίσαμε τους Underworld στο βίντεο που ακολουθεί...