Buzz

Ο Ντάνι Μπόιλ αρνήθηκε το χρίσμα του Ιππότη

στα 10

O οσκαρικός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου λέγεται πώς αρνήθηκε την ύψιστη τιμή του Αγγλικού παλατιού: να τον χρίσει ιππότη.

Ο Ντάνι Μπόιλ αρνήθηκε το χρίσμα του Ιππότη

Μπορεί να πέταξε την Βασίλισσα της Αγγλίας από αεροπλάνο και να την προσγείωσε στο γήπεδο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αλλά μετά ο Ντάνι Μπόλι δεν ήθελε και πολλά πολλά μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οσκαρικός σκηνοθέτης προτάθηκε για το χρίσμα του Ιππότη, αλλά όταν η βασιλική επιτροπή τον πλησίασε για να του απευθύνει επισήμως την πρόταση, εκείνος αρνήθηκε.

Ο ίδιος ο Ντάνι Μπόιλ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC πριν από λίγες μέρες διευκρίνισε ότι θεωρεί τον εαυτό του λαϊκό καλλιτέχνη, δεν επιθυμεί να είναι μέρος καμίας ελίτ και ότι η τελετή που ενορχήστρωσε για τους Ολυμπιακούς αγώνες είχε σκοπό να απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της Βρετανίας.

«Είμαι περήφανος που είμαι ένας ισότιμος πολίτης αυτής της χώρας και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων αυτό είχε σκοπό: να απευθυνθεί ισότιμα σε όλους τους πολίτες και να γιορτάσει μαζί τους, όχι με τη βασιλική αυλή...»

Διαβάστε περισσότερα για τον Ντάνι Μπόιλ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Ντάνι Μπόιλ, αγελάδες και πράσινα λιβάδια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το mixtape του Ντάνι Μπόιλ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!