Buzz

Ντάνι Μπόιλ, αγελάδες και πράσινα λιβάδια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

στα 10

Ο Ντάνι Μπόιλ παρουσίασε μία μακέτα της τελετής έναρξης που σχεδιάζει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μίλησε για τις ιδέες του, τον προϋπολογισμό, τις πρόβες, τους εθελοντές και έναν ακόμα διάσημο σκηνοθέτη που έχει αναλάβει τις παράλληλες εκδηλώσεις. Το όνομα αυτού: Στίβεν Ντάλντρι!

Ντάνι Μπόιλ, αγελάδες και πράσινα λιβάδια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Ντάνι Μπόιλ μπροστά από την μακέτα και ανάμεσα σε μερικές δεκάδες εθελοντών

Δύο μήνες πριν δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τι έχει σκαρώσει ο Ντάνι Μπόιλ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, ο ίδιος μας δίνει μερικές περισσότερες πληροφορίες.

Θα συμμετέχουν 11 χιλιάδες κομπάρσοι, μία ομάδα κρίκετ από την βρετανική επαρχία, μία στρατιά νοσοκόμων, 12 άλογα, 9 χήνες, 70 πρόβατα, 40 αγελάδες.

Παρουσιάζοντας την μακέτα της όψης του σταδίου για την τελετή έναρξης στο Three Mills Studios του Ανατολικού Λονδίνου, ο Μπόιλ εξήγησε ότι θα μεταφέρει τόνους χώματος, θα έχει πραγματικό χόρτο, σπαρτά, πράσινα λιβάδια και θα δημιουργήσει μέχρι και σύννεφα, ένα από τα οποία θα βρέξει νερό - σε περίπτωση που ο βρετανικός ουρανός αποφασίσει να είναι καθαρός στις 27 Ιουλίου.

«Η ιδέα είναι ότι οφείλουμε να αποτυπώσουμε την πραγματική καρδιά της Αγγλίας - την επαρχία της. Από εκεί που προερχόμαστε όλοι. Αυτή η εικόνα φιλοδοξεί να είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις...» εξήγησε ο οσκαρικός σκηνοθέτης.

Η τελετή έναρξης που φέρει το όνομα «Isles of Wonder» θα διαρκέσει 3 ώρες, μέχρι στιγμής έχει απαιτήσει 157 πρόβες, ενώ κοστολογείται σε περίπου 126 εκατομμύρια ευρώ.

Στην μία πλευρά του σταδίου θα υπάρχει μία ρέπλικα του Glastonbury Tor, του διάσημου λόφου στο Σόμερσετ. Στις παρυφές του, λιβάδι που θα γεμίσουν κάποιοι εκατοντάδες θεατές από το κοινό. Ακριβώς απέναντι, στην άλλη πλευρά του γηπέδου, θα σχηματίζεται ένα δεύτερο καταπράσινο λιβάδι. Ενδιάμεσα θα κρέμεται μία τεράστια καμπάνα, «η πιο εύηχα κουρδισμένη καμπάνα στον κόσμο», η οποία κατασκευάστηκε από την Whitechapel Bell Foundry. Ο ήχος της θα ακουστεί ως σήμαντρο σε όλη την επικράτεια του ολυμπιακού πάρκου. Αυτό εξηγεί ο Μπόιλ είναι συμβολικό.

«Το 1948, όταν οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν πάλι στο Λονδίνο ο ήχος της καμπάνας ήταν ήχος ειρήνης. Δεν επιτρεπόταν να χτυπήσεις την καμπάνα στον πόλεμο. Θέλουμε και τώρα να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης».

Και μία μικρή έκπληξη: ο Μπόλι δεν είναι ο μόνος κινηματογραφικός Βρετανός σκηνοθέτης που θα παίξει ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας του. Ο Στίβεν Ντάλντρι είναι υπεύθυνος για 4 τελετές των αγώνων. Μάλιστα ο Ντάντρι έκανε δηλώσεις ότι η τελετή έναρξης θα εντυπωσιάσει και αυτό θα οφείλεται στο «μοναδικό όραμα του Μπόιλ και όχι σε επιτροπές και ψηφοφορίες».

Εμείς γιατί δεν εντυπωσιαζόμαστε; Παραείναι βουκολικό για το γούστο μας...