Buzz

«Ο νεαρός Στιβ δεν ήταν άγιος». Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Γουόζνιακ μιλάει για το «Jobs»

στα 10

Υπήρξαν στενοί φίλοι και ίδρυσαν μαζί μια εταιρία που σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως. Ο Στιβ Τζομπς είναι νεκρός και η ζωή του έγινε ταινία. Ο Στιβ Γουόζνιακ, βλέπει το τρέιλερ.

«Ο νεαρός Στιβ δεν ήταν άγιος». Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Γουόζνιακ μιλάει για το «Jobs»
O Αστον Κούτσερ και ο Τζος Γκαντ είναι οι Στιβ και Στιβ!

Ο Αστον Κούτσερ υποδύεται τον Στιβ Τζομπς στην βιογραφική ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν που έκανε την πρώτη της προβολή στο φεστιβάλ του Sundance και που ετοιμάζεται τώρα για τις αίθουσες.

Μπορεί οι πρώτες κριτικές να μην ήταν ενθουσιαστικές, και οι πρώτες αντιδράσεις στο τρέιλερ που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα, από έναν άνθρωπο που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Στιβ Τζομπς και της Apple, μοιάζουν επίσης χλιαρές.

Μιλώντας πρόσφατα για την ταινία, έχοντας μόλις δει το τρέιλερ, ο Στιβ Γουόζνιακ έλεγε τα εξής: «Εχω ένα μικρό bug μέσα μου, που μου λέει πως αυτή η ταινία θα παρουσιάζει τον Στιβ σαν έναν άγιο που αγνοήθηκε, αντί για έναν από τους βασικούς ανθρώπους που αρχικά, οδήγησαν την Apple από αποτυχία σε αποτυχία (Apple ///, LISA, Macintosh), ενώ χρηματοδοτούνταν σταθερά από προϊόντα που προσπαθούσαν να εξαφανίσουν. Είναι ωραίο να έχεις την πολυτέλεια να αποτυγχάνεις. Η αγορά για τα Macintosh δημιουργήθηκε τρία χρόνια αφ' ότου ο Στιβ έφυγε από την εταιρία, με πολύ κόπο από κάποιους που ο Τζομπς περιφρονούσε. Ο Στιβ ξαναγύρισε ως ο άγιος που σήμερα όλοι αναγνωρίζουμε και υπήρξε επικεφαλής της δημιουργίας σπουδαίων προϊόντων, όπως το iTunes, το iPod και το iPad. Αλλά ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος τότε, πολύ πιο έμπειρος, σκεπτόμενος και ικανός να βρεθεί επικεφαλής μιας εταιρίας όπως η Apple. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να είχαμε αυτόν τον Στιβ των τελευταίων χρόνων, στην Apple της αρχής, νομίζω...»

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ εδώ και κρίνετε αν ο έτερος Στιβ έχει δίκιο για τους φόβους που εκφράζει πιο πάνω...