Buzz

Ο Μπάμπης Μακρίδης παραδίδει μαθήματα (κινηματογραφικής) οδήγησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο

στα 10

«Από το χαρτί στο γύρισμα. Σκέψεις και εμπειρίες από τη σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους.» Αυτές θα μοιραστεί με το κοινό ο σκηνοθέτης του «L», το απόγευμα της Πέμπτης.

Flix Team
Ο Μπάμπης Μακρίδης παραδίδει μαθήματα (κινηματογραφικής) οδήγησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο Μπάμπης Μακρίδης θα μοιραστεί με το κοινό τις σκέψεις του και τις εμπειρίες του από τη σκηνοθεσία της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας , του «L» και θα ακολουθήσει η προβολή της. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, οπότε φροντίστε απλώς να είστε εκεί εγκαίρως για να βρείτε θέση.

Το «L» εκπροσώπησε για πρώτη φορά την Ελλάδα στο διαγωνιστικό τμήμα τoυ Φεστιβάλ του Σάντανς το 2012. Η φεστιβαλική πορεία της ταινίας συνεχίστηκε στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ και συνεχίζεται ακόμα, με συμμετοχή σε περίπου 40 φεστιβάλ μέχρι τώρα. Το «L» κέρδισε το Grand Prix στο Φεστιβάλ Μολοντίστ του Κιέβου τον Οκτώβριο του 2012.

Ο Μπάμπης Μακρίδης θα είναι ο ομιλητής στο ένατο από τα συνολικά δέκα masterclasses που πραγματοποιούνται ως ανοιχτές συζητήσεις εμπειρογνωμόνων του κινηματογραφικού χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Διαβάστε πολλά περισσότερα για το «L» και τη διεθνή και εγχώρια πορεία της ταινίας, δείτε το τρέιλερ, clips και συνεντεύξεις και προετοιμαστείτε με όλα τα εφόδια πριν πάρετε το δρόμο για το ifa. Το κράνος δεν είναι απαραίτητο.

info

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών / Auditorium Theo Angelopoulos / Σίνα 31 / ώρα 18.00 / είσοδος ελεύθερη / Το masterclass θ’ ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «L»