Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μιγκέλ Γκόμεζ του «Tabu», Πρόεδρος της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, ενώ το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών αποκαλύπτει την αφίσα του

στα 10

Λιγότερο από δυο μήνες πριν την επίσημη έναρξή του, το 66ο Φεστιβάλ Καννών οργανώνεται και μας τροφοδοτεί με πληροφορίες.

Ο Μιγκέλ Γκόμεζ του «Tabu», Πρόεδρος της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, ενώ το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών αποκαλύπτει την αφίσα του

Μπορεί να μην έχει ίχνος γκλάμουρ, όπως το επίσημο πόστερ του 66ου Φεστιβάλ Καννών, αλλά η αφίσα του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών υπερπληρώνει με ατμόσφαιρα! Η ασπρόμαυρη εικόνα δεν είναι από κάποια ταινία, παρότι θα στοιχηματίζατε ότι την υπογράφει ο Τζιμ Τζάρμους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φωτογραφία αυτή αντιπροσωπεύει το πνεύμα του προγράμματος, την προσωπικότητά του.

Λέει σχετικά ο Πρόεδρος του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών, Εντουάρ Γεϊντρόπ:

«Δυο άνθρωποι στη μέση της ερήμου, κάτω από ένα μακρινό ουρανό της δύσης. Η επιτομή της περιπέτειας. Δυο σύγχρονοι καουμπόηδες με SUV. Ή, γιατί όχι, τα αυτοκίνητα δυο σκηνοθετών που ψάχνουν για locations για την επόμενη ταινία τους και που, για λίγο, ξεχνούν τη μοναξιά τους και μοιράζονται την εμπειρία και το πεπρωμένο τους. Το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών θα είναι, φέτος, σημείο συνάντησης για δημιουργικούς καλλιτέχνες που ζουν μέσα στον πόθο. Και μια σειρά από περιπέτειες, κωμωδίες και τραγωδίες του σήμερα. Η ζωή, όντως, αλλά κάτω από ουρανούς μεγαλύτερους από τους πραγματικούς, όπως θα το έθετε ο Νίκολας Ρέι… Με άλλα λόγια, ταινίες.»

Κι όσο το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών ορίζει το προφίλ του, η Εβδομάδα Σκηνοθετών, στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του τμήματος θα είναι ο Μιγκέλ Γκόμεζ, ο σκηνοθέτης του «Tabu», που μπορεί να ξεπήδησε από το Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά η μοναδική του αισθητική τον επέβαλε σε ολόκληρη την κινηματογραφική κοινότητα.

Το 66ο Φεστιβάλ Καννών θα διαρκέσει από τις 15 ως τις 26 Μαΐου.

Περισσότερες Κάννες: