Φεστιβάλ / Βραβεία

O Mενέλαος Καραμαγγιώλης μας στέλνει καρτ-ποστάλ από το Τόκιο

στα 10

H παγκόσμια πρεμιέρα του «J.A.C.E.» στο Φεστιβάλ του Τόκιο έγινε χτες σε μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη από ένα ενθουσιώδες κοινό. Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης μοιράστηκε μαζί μας μερικά στιγμιότυπα.

Flix Team
O Mενέλαος Καραμαγγιώλης μας στέλνει καρτ-ποστάλ από το Τόκιο
O Μενέλαος Καραμαγγιώλης στο πράσινο (όπως οικολογικό), χαλί του φεστιβάλ

Οπως γράφει η Τζούνκο Ναγάτα από το greecejapan.com, το κοινό γέμισε ασφυκτικά τον κινηματογράφο που προβλήθηκε το φιλμ: «Είχα να δω γεμάτη αίθουσα σε ελληνική ταινία στο Τόκιο από τότε που πήγαινα στις προβολές των ταινιών του φημισμένου στην Ιαπωνία Θόδωρου Αγγελόπουλου» περιγράφει.

Οι αντιδράσεις των θεατών ήταν θετικότατες, ακόμη κι αν για πολλούς η επαφή τους με το ελληνικό σινεμά ήταν μέχρι πρόσφατα σχεδόν ανύπαρκτη. Μια θεατής είπε ότι αυτή ήταν πρώτη φορά που έβλεπε μια ταινία από τη χώρα μας.

Στην κουβέντα που ακολούθησε την προβολή ο σκηνοθέτης και η παραγωγός Φένια Κοσοβίτσα μίλησαν για την ταινία και την περιπέτεια του ήρωα ενώ ευχαρίστησαν το κοινό για την θέρμη και τη συμμετοχή του.

Η επόμενη προβολή της ταινίας είναι αύριο Πέμπτη, ενώ το φεστιβάλ θα λήξει την Κυριακή 30, οπότε και θα ξέρουμε αν το «J.A.C.E.» θα επιστρέψει με βραβείο από την Ιαπωνία.

Στις φωτογραφίες ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Τομ Γιόντα και τον πρόεδρο της UNIJAPAN Χιντεγιούκι Τακάι, με την Φένια Κοσοβίτσα στην προβολή της ταινίας και ο σκηνοθέτης στο πράσινο χαλί.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «J.A.C.E.» που θα κάνει την ελληνική πρεμιέρα του στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως μια από τις δύο ταινίες που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα.