Buzz

Ο «Μεγάλος Νότος» του Τζάκ Κέρουακ στο σινεμά!

στα 10

Μετά την αμήχανη προσπάθεια του Βάλτερ Σάλες να μεταφέρει στον κινηματογράφο το «On the Road», άλλο ένα βιβλίο του Τζακ Κερουακ, το «Big Sur», αναμετριέται με μια φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά που θα κάνει την πρεμιέρα της στο επερχόμενο Φεστιβάλ του Sundance. Δείτε το πολλά υποσχόμενο τρέιλερ.

Ο «Μεγάλος Νότος» του Τζάκ Κέρουακ στο σινεμά!

Ετοιμο για την πρεμιέρα του στο επερχόμενο Φεστιβάλ του Sundance, το «Big Sur» του Μάικλ Πόλις (ενός εκ των δύο αδερφών Πόλις που είχαν εντυπωσιάσει το 1999 με το «Twin Falls Idaho»), μοιάζει - για την ώρα - μια φιλόδοξη προσπάθεια μεταφοράς στον κινηματογράφο ενός ακόμη βιβλίου του Τζακ Κέρουακ.

Ισως όχι τόσο φιλόδοξη όσο το «On the Road» του Βάλτερ Σάλερ που τελικά απογοήτευσε (διαβάστε περισσότερα εδώ), αλλά πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις την κινηματογραφική μεταφορά ενός αυτοβιογραφικού βιβλίου που περιγράφει την επιστροφή του Κέρουακ από το δρόμο στην Καλιφόρνια (στο «Βig Sur»), την απομόνωση του και τη βύθιση του στην κατάθλιψη και στο αλκοόλ, ως αποτέλεσμα της ανικανότητάς του να διαχειριστεί την επιτυχία του.

Ο ήρωας του «Big Sur» είναι ο ίδιος ο Κέρουακ με το ψευδώνυμο Τζακ Ντουλουόζ, αλλά στην ταινία ο Πόλις χρησιμοποιεί τα πραγματικά ονόματα των ηρώων, ενώ σε μια ευφάνταστη επιλογή κάστινγκ τον Κέρουακ υποδύεται - ιδανικά, όπως μπορείτε να δείτε και στο τρέιλερ - ο ξεχασμένος Ζαν Μαρκ Μπαρ στον ρόλο που μπορεί όχι μόνο να αναστήσει την καριέρα του αλλά και να αποδείξει πως ο πάλαι πότε γόης του γαλλικού σινεμά (και του «Απέραντου Γαλάζιου») παραμένει μια ανεκμετάλλευτη υποκριτική δύναμη.

Μαζί του πρωταγωνιστούν ο Τζος Λούκας στο ρόλο του Νιλ Κάσιντι και η - σύζυγος του Πόλις - Κέιτ Μπόσγουορθ στο ρόλο της Μπίλι, της γυναίκας που θα ερωτευτεί ο Κέρουακ, ενώ τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι The National κάνοντας το όλο πακέτο ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Big Sur» υπό τους ήχους του «I Only Have Eyes for You» των The Flamingos και αναμείνατε για περισσότερα μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Sundance.