Buzz

Ο Μάικλ Ντάγκλας, ο στοματικός έρωτας και μερικοί ακόμη λόγοι για να γίνεις trending topic

στα 10

O Μάικλ Ντάγκλας είναι σήμερα το απόλυτο trending topic στο Δίκτυο και στα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Για ποιο λόγο; Γιατί σε μια πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως ο καρκίνος στο λαιμό που παραλίγο να αποδειχθεί θανάσιμος προκλήθηκε από στοματικό έρωτα.

Ο Μάικλ Ντάγκλας, ο στοματικός έρωτας και μερικοί ακόμη λόγοι για να γίνεις trending topic

Φαίνεται πως ο Μάικλ Ντάγκλας ζήλεψε από το παράδειγμα της Αντζελίνα Τζολί που δημοσιοποίησε την διπλή μαστεκτομή που υπέστη προκειμένου να ελαττώσει τις πιθανότητες να πάθει καρκίνο του μαστού, ευαισθητοποιώντας τις γυναίκες ολόκληρου του πλανήτη (διαβάστε περισσότερα εδώ), και σε πρόσφατη συνέντευξη του στον βρετανικό Guardian δήλωσε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ο ίδιος πως έπαθε καρκίνο τον καρκίνο στο λαιμό που πριν δύο χρόνια τον ταλαιπώρησε φέρνοντας τον πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο.

Φυσικά τα πράγματα στην περίπτωση του Μάικλ Ντάγκλας δεν είναι τόσο προφανή όσο στην περίπτωση της Αντζελίνα Τζολί, αφού ο 68χρονος ηθοποιός που ζει μεγάλες δόξες μετά την προβολή του «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ στο 66ο Φεστιβάλ των Καννών και αμέσως μετά στο ΗΒΟ, υποστηρίζει πως η πραγματική αιτία για τον καρκίνο του ήταν η αιδοιολειξία.

Κατά λέξη, αυτά είναι όσα δήλωσε στη συνέντευξη του, όταν ρωτήθηκε αν ο καρκίνος του προκλήθηκε από τα χρόνια κατάχρησης ποτού και τσιγάρων: «Οχι, γιατί χωρίς να θέλω να γίνω πολύ συγκεκριμένος, ο καρκίνος που έπαθα προκλήθηκε από το HPV που στην πραγματικότητα προέρχεται από την αιδοιολειξία. Είχα αγωνία, αν το άγχος που είχα λόγω της φυλάκισης του γιου μου δεν βοήθησε στην ενεργοποίησή του. Αλλά ναι, είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλεί καρκίνο. Αν το έχεις, η αιδοιολειξία είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη θεραπεία.»

Γιατροί σε όλον τον κόσμο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις πάνω σε όσα είπε ο Ντάγκλας και τα οποία προκάλεσαν έναν μικρό πανικό σε όσους μέχρι σήμερα δεν πίστευαν πως ο στοματικός έρωτας μπορεί να είναι τόσο επιβλαβής για την υγεία ενός ανθρώπου. Οι περισσότεροι δήλωσαν πως το στοματικό σεξ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του στόματος, αλλά πως οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και είναι πιο αυξημένες στους ετεροφυλόφιλους ηλικιών 40 ή 50 ετών.

Ταυτόχρονα όλοι δήλωσαν πως ένας καπνιστής αλλά και επιρρεπής στο ποτό σαν τον Ντάγκλας δεν μπορεί να ξεχωρίσει μια μόνο αιτία για τον καρκίνο, ενώ καθησύχασαν το κοινό στο να μην αλλάξει τις σεξουαλικές του πρακτικές.

Οπως ήταν αναμενόμενο,τα social media βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν για να ανακηρύξουν τον Μάικλ Ντάγκλας σε trending topic της ημέρας και να αστειευτούν μέχρι θανάτου με την «αποκάλυψή» του.

2

Εκπρόσωπος του Μάικλ Ντάγκλας έσπευσε να διαψεύσει πως ο Ντάγκλας συνέδεσε τον στοματικό έρωτα με τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε απάντηση ο Guardian έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο μαγνητοφωνημένο κομμάτι της συνέντευξης (ακούστε το εδώ), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει οποιαδήποτε εντύπωση μπορεί να έχει δημιουργηθεί πως παρερεμήνευσε τα λόγια του Ντάγκλας.

Το αποτέλεσμα μπορεί να γελοιοποιεί το όλο θέμα (αν και μερικά από τα αστεία που κυκλοφορούν είναι πραγματικά εμπνευσμένα, αναφερόμενα στο παρελθόν του Ντάγκλας, στο «Βασικό Ενστικτό» και τον Λιμπεράτσε που αφήνει στην αθανασία στο «Behind the Candelabra»), αλλά ποτέ δεν είναι μια κακή στιγμή για μια αφύπνιση σε σχέση με το καρκίνο που έστω και ως meme αναγκάζει μερικούς ανθρώπους να θυμηθούν πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση γύρω από αυτόν και η πρόληψή του.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Μάικλ Ντάγκλας.