Buzz

Ο Λιόρ Ασκενάζι φέρνει το σινεμά του Ισραήλ στην Αθήνα και μιλάει στην κάμερα του Flix!

στα 10

Με ευκαιρία το αφιέρωμα στο σινεμά του Ισραήλ που γίνεται αυτές τις μέρες στο Ιδρυμα Κακογιάννη, το Flix συνάντησε τον δημοφιλή ηθοποιό και μίλησε μαζί του για το σινεμά «των κανονικών ανθρώπων».

Ο Λιόρ Ασκενάζι φέρνει το σινεμά του Ισραήλ στην Αθήνα και μιλάει στην κάμερα του Flix!

Είναι σίγουρα ο δημοφιλέστερος, σήμερα, ηθοποιός από το Ισραήλ: τον ξεχωρίσαμε (και στην Αθήνα) το 2004, με το «Walk on Water» του Εϊταν Φοξ, τον θαυμάσαμε πριν λίγους μήνες στο «Γράψε Λάθος» του Ουριέλ Σκόλνικ, την ταινία που έφτασε μέχρι τις περσινές οσκαρικές υποψηφιότητες (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Του είχαμε μιλήσει και τότε, με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του «Γράψε Λάθος» στο Φεστιβάλ Καννών - διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του εδώ.

Και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και στην ευκαιρία να του μιλήσουμε ξανά, αυτή τη φορά στην Αθήνα, όπου ο Λιόρ Ασκενάζι βρίσκεται αυτές τις μέρες για να παρουσιάσει το «Γράψε Λάθος» στο κοινό του αφιερώματος «7 Ιστορίες από το Ισραήλ – Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου» στο Ιδρυμα Κακογιάννη.

Δείτε τον στην κάμερα του Flix να μιλάει για το σινεμά του Ισραήλ, για την τέχνη σε τόπους και χρόνους κρίσης, για τον «καλύτερό του φίλο», Εϊταν Φοξ, για την Ελλάδα, για το κοντινό μέλλον και για... τον Morrissey!

Δείτε τη συνέντευξη του Λιόρ Ασκενάζι στο παρακάτω video.


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το αφιέρωμα «7 Ιστορίες από το Ισραήλ – Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου» που γίνεται από τις 18 ως τις 24 Οκτωβρίου στο Ιδρυμα Κακογιάννη και δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών.