Buzz

Ο Λικ Μπεσόν ετοιμάζει τη Μισέλ Γιέο για τα Οσκαρ;

στα 10

Η νέα ταινία του Μπεσόν, το «The Lady», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο με χλιαρή υποδοχή, το όνομα της Μισέλ Γιέο, όμως, ακούγεται δυνατά για το Οσκαρ Γυναικείας Ερμηνείας.

Ο Λικ Μπεσόν ετοιμάζει τη Μισέλ Γιέο για τα Οσκαρ;

Ο Λικ Μπεσόν, παρά τους animated «Αρθούρους» και τη σοβαρή καριέρα του στην παραγωγή, έχει να σκηνοθετήσει κανονική, live action ταινία από το «Angel-A» του 2005. Φέτος επανήλθε με το «The Lady», βασισμένο στη ζωή της Αουνγκ Σαν Σου Κι, βραβευμένης με το Νόμπελ Ειρήνης και συμβόλου του λαού της Βιρμανίας στον αγώνα του για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ταινία έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου η αντίδραση της κριτικής ήταν μάλλον απογοητευτική. Ωστόσο, η ταινία αγοράστηκε για διανομή στην Αμερική από την Cohen Media Group, η οποία διακηρύττει ότι θα ξεκινήσει άμεσα την καμπάνια για την υποψηφιότητα της πρωταγωνίστριας Μισέλ Γιέο για το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Μ’ αυτή τη λογική, κυκλοφόρησε και το πρώτο regular τρέιλερ της ταινίας, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι η Μισέλ Γιέο μοιάζει να προσφέρει μια στιβαρή δραματική ερμηνεία, αλλά και ότι η ταινία φαίνεται μάλλον συμβατικό πολιτικό δράμα.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και την ιστορία της Αουνγκ Σαν Σου Κι εδώ.