Industry

Ο Κώστας Ζάπας διασκευάζει «Φράνκενσταϊν»

στα 10

Μετά την «Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας», ο Κώστας Ζάπας ξεκινά νέα ταινία, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ.

Ο Κώστας Ζάπας διασκευάζει «Φράνκενσταϊν»

«Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του Θανάτου» θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Κώστα Ζάπα, η οποία βασίζεται, φυσικά, στον «Φράνκενσταϊν» της Μέρι Σέλεϊ, θα γυριστεί σύντομα στην Ελλάδα και θα είναι αγγλόφωνη.

Οπως ενημερώνει ο παραγωγός της ταινίας Γρηγόρης Αθανασίου, το σενάριο της ταινίας επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε φόρουμ συμπαραγωγών Producers Lab 2011 που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, σε συνεργασία με το European Film Promotion (EFP) και το Ontario Media Development Corporation (OMDC).

Η ταινία του Κώστα Ζάπα, όπως εξηγεί η παραγωγή, «θα κάνει τους ήρωες του μυθιστορήματος να φαίνονται πιο ζωντανοί και σύγχρονοι από ποτέ.» Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει τον Φράνκενσταϊν. Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως το μυθιστόρημα δεν είναι ένα παραμύθι, αλλά η αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή το νεαρό γιατρό Βίκτορ Φράνκενσταϊν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν από τους νεκρούς. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος που εμφανίζονται στην πόλη, πιο ζωντανοί από ποτέ. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων, σε ένα θεώρημα για τη ζωή και το θάνατο και τελικά σε μια αποκάλυψη που θα την συγκλονίσει. Το μυστικό μιας οδύσσειας θανάτου αλλά και μιας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά το θάνατο.

Η ταινία θα παρηχεί το σήμερα και αλληγορικά, καθώς, όπως τονίζει η παραγωγή, «τη στιγμή που η παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος αναζητά μια ανανέωση του μύθου του Φράνκενσταϊν - του θέματος της κυριαρχίας του ανθρώπινου είδους πάνω στο θάνατο - και τα στούντιο ετοιμάζονται με νέες blockbuster κινηματογραφήσεις να επαναφέρουν το μύθο ξανά στη δημοσιότητα, το φρέσκο, νεανικό σενάριο του Κώστα Ζάπα καταφέρνει με αναπάντεχο τρόπο να ενώσει το σήμερα με τον κόσμο του μυθιστορήματος της Μέρι Σέλεϊ σε μια μοναδική νεανική ταινία.»