Buzz

O Ξαβιέ Μποβουά και το φέρετρο του Τσάρλι Τσάπλιν!

στα 10

Δύο χρόνια μετά το «Ενώπιων Θεών και Ανθρώπων» ο Ξαβιέ Μποβουά επιστρέφει πίσω από την κάμερα με μια κωμωδία και κεντρικό πρωταγωνιστή το... φέρετρο του Τσάρλι Τσάπλιν!

O Ξαβιέ Μποβουά και το φέρετρο του Τσάρλι Τσάπλιν!

Ενας από τους σημαντικότερους Γάλλους σκηνοθέτες, πάλαι πότε τρομερό παιδί του γαλλικού σινεμά που επέστρεψε δυναμικά με το «Ενώπιων Θεών και Ανθρώπων» (διαβάστε περισσότερα εδώ), μια από τις καλύτερες γαλλικές ταινίες των τελευταίων χρόνων (Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας), ο Ξαβιέ Μποβουά ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας που σημαδοτοτεί ταυτόχρονα και την πρώτη του απόπειρα στην κωμωδία.

Γραμμένο από τον ίδιο, το «La Rançon de la Gloire» (μτφ. «Το Τίμημα της Δόξας») εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του '70 στη Βεβί, μια μικρή πόλη κοντά στη Λίμνη Τζενίβα. Εκεί συναντάμε τον Εντί Ρικάρτ, ο οποίος μόλις έχει βγει από τη φυλακή και αποφασίζει να φορτωθεί στον φίλο του, Οσμαν. Η συμφωνία έχει ως εξής: Ο Οσμάν θα φιλοξενήσει τον Εντί, αλλά σαν αντάλλαγμα ο δεύτερος θα πρέπει να προσέχει την επτάχρονη κόρη του Σαμίρα, όσο η μητέρα της βρίσκεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αναζητώντας συνεχώς τρόπους να βγάλουν κάποια χρήματα, οι δύο άντρες θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση την είδηση του θανάτου του Τσάρλι Τσάπλιν και θα σκαρφιστούν ένα κόλπο που θα τους κάνει πλούσιους: να κλέψουν το φέρετρο του Τσάπλιν και να ζητήσουν λύτρα από την οικογένεια του!

Φυσικά ο Μποβουά εμπνεύστηκε από την πραγματική κλοπή του φερέτρου του Τσάπλιν που έγινε την 1η Μαρτίου του 1978, όταν δύο άνεργοι μηχανικοί το έκλεψαν προκειμένου να ζητήσουν λύτρα από τη σύζυγό του, Ούνα. Οταν αυτή αρνήθηκε να πληρώσει, οι δύο μηχανικοί άρχισαν να απειλούν τα πιο μικρά παιδιά του Τσάπλιν. Τελικά οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν από την αστυνομία και το φέρετρο ξαναθάφτηκε τρεις μήνες μετά την κλοπή του.

Στο φιλμ θα πρωταγωνιστούν ο Ροσντί Ζεμ (ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με τον Μποβουά στο «N'oublie pas que tu Vas Mourir» του 1995 και στο «Le Petit Lieutenant» του 2005) και ο Μπενουά Πελβούρντ, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την Ανοιξη.

Ανυπομονούμε...

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Ροσντί Ζεμ στο Flix.