Buzz

Ο Κέβιν Σπέισι στέλνει δωρεάν συνδρομή Netflix στον Γούντι Αλεν

στα 10

Σε συνέντευξή του ο Σπέισι αποκαλύπτει ότι είχε εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα για να δηλώσει την παρουσία του στον Γούντι Αλεν - έναν σκηνοθέτη που πεθαίνει να συνεργαστεί μαζί του.

Ο Κέβιν Σπέισι στέλνει δωρεάν συνδρομή Netflix στον Γούντι Αλεν

Ο Γούντι Αλεν είναι ένας σκηνοθέτης που πιστεύει πολύ στη σημασία του σωστού κάστινγκ. Δίνει μεγάλο βάρος σ' αυτό το κομμάτι της προπαραγωγής και, διαβόητα, έχει δηλώσει ότι «αν γίνει σωστό κάστινγκ μετά δε δίνει καμία οδηγία στους ηθοποιούς του - ξέρουν εκείνοι τι πρέπει να κάνουν». Αν το σκεφτεί λοιπόν κανείς από την πλευρά του ηθοποιού, όπως το σκέφτηκε ο Κέβιν Σπέισι, περιμένεις τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνό σου και στην άλλη γραμμή είναι η casting director του Γούντι. Και περιμένεις, και περιμένεις...

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, ο Σπέισι ομολόγησε ότι έχει παλέψει για πολλές συνεργασίες, έχει επιτύχει κάποιες από αυτές, αλλά δεν έχει ούτε πλησιάσει στην πόρτα του Αλεν. Κάτι που τον καταθλίβει, γιατί ο ίδιος πεθαίνει για μία συνεργασία μαζί του.

Εξαντλώντας κάθε άλλο μέσο, αποφάσισε να γίνει δημιουργικός: έστειλε στον Γούντι Αλεν μία δώρο-συνδρομή στο Netflix με το σημείωμα που παρότρυνε τον σκηνοθέτη να ρίξει μια ματιά στο «House of Cards».

1

«Του έγραψα ένα γράμμα και του συστήθηκα. Παρουσιάσα από την αρχή τον εαυτό μου ως ηθοποιό, σαν κάποιον που δεν έχει ιδέα ποιος είναι. Και του εξήγησα ότι του στέλνω την Netflix συνδρομή για να δει το ''House of Cards'' ως δείγμα της δουλειάς μου...»

Το αποτέλεσμα; Ο Αλεν ευχαρίστησε τον Σπέισι, είδε τη σειρά και τον έβαλε στους υποψήφιους για μελλοντικά του πρότζεκτς. Καμιά φορά, η τόλμη και η εφευρετικότητα ανοίγουν και τις πιο κλειστές πόρτες.

«Ισως γράψω άμεσα και στον Μάρτιν Σκορσέζε» ομολόγησε γελώντας ο Σπέισι.

2

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν δυνατό αν ο Σπέισι δεν ήταν περήφανος για την υπέροχη δουλειά που γίνεται με το «House of Cards». Πολύς κόσμος θεωρεί ότι αυτός ο ρόλος τον ανέστησε από τους νεκρούς, παρόλο που πρόκειται για την μικρή κι όχι για την μεγάλη οθόνη.

«Η κάμερα δεν γνωρίζει αν είναι κινηματογραφική κάμερα, τηλεοπτική κάμερα ή streaming κάμερα. Είναι απλά μια κάμερα και καταγράφει τι μπορείς να κάνεις. Είμαι ευτυχισμένος με αυτό τον γαμημένο ρόλο. Επιτέλους. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι μου ταιριάζει να παίζω τον κακό. Μου ταιριάζει να παίζω έναν καλογραμμένο ρόλο. Τελεία.»

Περισσότερα για το «House of Cards»: