Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

στα 10

Οπως ανακοίνωσε δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού ο σκηνοθέτης του «El Greco» και του «ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» πληρώνει την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που παρέμενε κενή μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση του υπουργείου, γράφει τα εξής: «Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φεστιβάλ κ. Γιάννης Σμαραγδής. Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος Πρόεδρος, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, που τότε ξεκινούσε».

Η προαγωγή του κ Σμαραγδή στην θέση του προέδρου από αυτήν του αντιπροέδρου που κρατούσε μέχρι σήμερα, δεν αποτελεί στ΄αλήθεια έκπληξη, αφού είναι γνωστό ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως αυτές εκφράστηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας τον περασμένο Αύγουστο μέσα από μια μαντινάδα που απήγγειλε ο ίδιος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην διάρκεια μιας βράβευσης του, στην Πύλο: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Το αν θα ακούσουμε κάτι αντίστοιχα ποιητικό από τον νέο πρόεδρο στην τελετή έναρξης του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που ξεκινά την Παρασκευή 13 Μαρτίου, θα χρειαστεί να περιμένουμε για να το δούμε.

Διαβάστε ακόμη: