Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Φρόντο είναι ψυχοπαθής δολοφόνος! Δείτε τον Ελάιτζα Γουντ στο τρέιλερ του «Maniac»

στα 10

Το ρημέικ της cult ταινίας τρόμου των 80, συμμετέχει ανέλπιστα(;) στο τμήμα των μεταμεσονύκτιων προβολών του Φεστιβάλ των Καννών. Το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ!

Ο Φρόντο είναι ψυχοπαθής δολοφόνος! Δείτε τον Ελάιτζα Γουντ στο τρέιλερ του «Maniac»

To «Maniac» του Φρανκ Καλφούν, ένα ρημέικ της ομώνυμης υπερ-βίαιης, «κλασσικής» cult ταινίας τρόμου του Γουίλιαμ Λάστινγκ, που δίνει στον Ελάιτζα Γουντ την ευκαιρία ναξεπλύνει (με αίμα) την εικόνα του καλοκάγαθου χόμπιτ που θα τον ακολουθεί για πάντα, κληρονομιά από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Ισως ένα φιλμ τόσο συγκεκριμένου genre να μοιάζει μια μάλλον παράξενη επιλογή για τις Κάννες, όμως η ταινία του Καλφούν θα προβληθεί σε μεταμεσονύκτια προβολή και συν τοις άλλοις, είναι στην πραγματικότητα γαλλική παραγωγή με τον Αλεξάντρ Αζά να έχει γράψει το σενάριο και παραγωγό τον Τομά Λανγκμάν, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε έκανε την είσοδό της στο πρόγραμμα πολύ πιο εύκολη.

Ενας ψυχοπαθής δολοφόνος με εμμονή να συλλέγει το τριχωτό της κεφαλής τν θυμάτων του κυκλοφορεί ελεύθερος σκοτώνοντας ασύστολα. Ο Φρανκ ένας μοναχικός ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού με κούκλες βιτρίνας, θα δει την ζωή του να αλλάζει όταν η Αννα, μια νεαρή καλλιτέχνης θα του ζητήσει βοήθεια για να προετοιμάσει την νέα της έκθεση. Καθώς η φιλία τους αναπτύσσεται, μαζί μεγαλώνει και η εμμονή του Φρανκ για την Αννα και σύντομα θα γίνει ξεκάθαρο ότι θα του ξυπνήσει κρυμμένα ένστικτα και ένα σκοτάδι που θα τον οδηγήσει στον φόνο.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του φιλμ πιο κάτω και μάθετε τα πάντα για το 65ο Φεστιβάλ των Καννών στο ειδικό τμήμα του Flix.