Buzz

Ο Common είναι «Ο Ανδρας που Αγαπούσε τις Γυναίκες»

στα 10

Η ρομαντική, υπαρξιακή ταινία του Φρανσουά Τριφό διασκευάζεται και μεταφέρεται από το Μονπελιέ στο Μπουένος Αϊρες.

Ο Common είναι «Ο Ανδρας που Αγαπούσε τις Γυναίκες»

Ως «αστική ανανέωση» χαρακτηρίζει τη διασκευή του ο Τζέι Κέβιν Σμιθ, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης που ανέλαβε να μεταφέρει το «Ο Ανδρας που Αγαπούσε τις Γυναίκες» του Φρανσουά Τριφό, από το 1977 στο σήμερα – όχι ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνδρες αγαπούν τις γυναίκες έχει αλλάξει…

Η εκδοχή του Σουέιν θα εκτυλίσσεται, αντί για το Μονπελιέ της Γαλλίας, σε μια άλλη πόλη γεμάτη ερωτισμό, το Μπουένος Αϊρες, όπου ο Μαρκ Γκίνες (ως άλλος Μπερτράν Μοράν), καλλιτέχνης διεθνούς φήμης, αποφασίζει να γράψει τα απομνημονεύματά του, με άξονα τις γυναίκες της ζωής του.

Η ταινία του Τριφό είχε ξαναγίνει ριμέικ το 1983, από τον Μπλέικ Εντουαρντς, με πρωταγωνιστές τον Μπαρτ Ρέινολντς και την Τζούλι Αντριους. Οι κυρίες που ο Σουέιν φιλοδοξεί να κλείσει για τη δική του ταινία, είναι η Αλίσια Κιζ, η Κέρι Γουάσινγκτον, η Φρίντα Πίντο και η Ιβα Μαρσέλ.

Ο Common, ο γνωστός μουσικός της hip-hop (παλαιότερα ως Common Sense), συνεχίζει σταθερά την κινηματογραφική του καριέρα, με ταινίες από το «American Gangster» και το «Terminator Salvation», μέχρι τα φετινά «Happy Feet» και «New Year’s Eve». Το σίγουρο είναι ότι, σε άλλο ύφος βέβαια, έχει όλη τη γοητεία και την ατμόσφαιρα του ήρωα της ταινίας, ενός άνδρα που συνειδητοποιεί ότι ολόκληρη η ζωή του – μέχρι και το τέλος της – έχει καθοριστεί από τις γυναίκες που συνάντησε.