Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Αντώνης Παρασκευάς επιστρέφει στη Σίτζες

στα 10

Η ταινία της Ελίνας Ψύκου «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» κάνει μια στάση στο διασημότερο ίσως φεστιβάλ ταινιών του φανταστικού στον κόσμο, στη Σίτζες της Ισπανίας.

Ο Αντώνης Παρασκευάς επιστρέφει στη Σίτζες

Εχοντας ξεκινήσει την πορεία του από το φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο, το φιλμ της Ελινας Ψύκου έχει κάνει μέχρι σήμερα έναν αληθινό γύρο θριάμβου στα φεστιβάλ του πλανήτη, με στάσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα όπως αυτό του Κάρλοβι Βάρι ή του Τορόντο.

Και τώρα ο Αντώνης Παρασκευάς προσθέτει στο «βιογραφικό» του ένα ακόμη φεστιβάλ και μάλιστα από αυτά που δεν φιλοξενούν συχνά Ελληνικές ταινίες. Το Sitges film festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών του φανταστικού και τρόμου στον κόσμο, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμα του Noves Visions που πειραματίζονται με την αφήγηση και την φόρμα και επιδεικνύουν μια ξεκάθαρη και ενδιαφέρουσα κινηματογραφική ματιά.

Προσόντα που κατέχει με το παραπάνω η ταινία της Ελίνας Ψύκου η οποία ακολουθεί τον ήρωα της, έναν διάσημο τηλεοπτικό παρουσιαστή που αποφασίζει να σκηνοθετήσει την εξαφάνιση του και να απομονωθεί σε ένα κλειστό ξενοδοχείο, εκτός σεζόν.

Η ταινία θα κάνει την έξοδο της στις Ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2014, ενώ έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στις 46 καλύτερες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και οι οποίες θα διαγωνιστούν για τα βραβεία της, ενώ έχει ήδη αγοραστεί για διανομή τόσο στην Γερμανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Και υποθέτουμε ότι έπεται συνέχεια...