Industry

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου υποκύπτει στο χολιγουντιανό σύστημα

στα 10

Ακολουθώντας τα βήματα του φίλου του Αλφόνσο Κουαρόν, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου συμφωνεί να σκηνοθετήσει στουντιακό blockbuster. Και η επιλογή της ταινίας είναι ακόμα πιο περίεργη...

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου υποκύπτει στο χολιγουντιανό σύστημα

Οχι ο Ινιαρίτου δεν έκανε «μικρές» ταινίες. Ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν υπήρχαν στούντιο πίσω από τη «Βαβέλ», τα «21 Γραμμάρια», το «Biutiful». Οι επιλογές του όμως είχαν πάντα την υφή μίας λατινοαμερικανικής στην καρδιά της ταινία, δεν είχαν την καλογυαλισμένη, λαμπερή επιδερμίδα της χολιγουντιανής υπερπαραγωγής. Φαίνεται όμως ότι η πορεία του κολλητού φίλου του και συνεργάτη, Αλφόνσο Κουαρόν, του άνοιξε τα μάτια: δεχόμαστε την πρόκληση ενός «Χάρι Πότερ» (και είμαστε και εξαιρετικοί στο αποτέλεσμά μας) και μετά καταφέρνουμε να γράψουμε ιστορία με ένα «Gravity». Mε άλλα λόγια: η επανάσταση γίνεται μέσα από το σύστημα, ακόμα και στο Χόλιγουντ.

Κάπως έτσι λοιπόν διαβάσαμε την είδηση του Variety ότι ο Ινιαρίτου υπέγραψε με την Warner Bros. για την μεταφορά του βιβλίου του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ «The Jungle Book» («Το Βιβλίο της Ζούγκλας») στην μεγάλη οθόνη. Φυσικά, το στοίχημα μοιάζει από τώρα κερδισμένο. Ενα από τα πιο κλασικά και διάσημα παγκοσμίως βιβλία, το οποίο συνέδεσε τη φήμη του με την εμβληματική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney το 1967 που μας σύστησε τον Μόγλη και την ημιάγρια τρυφερή ιστορία του, δεν μπορεί παρά να εγγυηθεί ένα ακόμα blockbuster - ακόμα και μισό αιώνα μετά.

1The Jungle Book, 1967

Από όσα διαβάζουμε, η Warner Bros. υπολογίζει μία παραγωγή της τάξεως της «Ζωής του Πι» και, φυσικά, περιμένει την ίδια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Αν χρειαζόταν λοιπόν ένας Ανγκ Λι για να επιτύχει το πρώτο, ας ξανακοιτάξουμε εκτός συνόρων για έναν σκηνοθέτη που μπορεί να φέρει εις πέρας το επόμενο σχέδιο. Και, η αλήθεια είναι, ότι ο Ινιαρίτου (ήδη με το ένα πόδι εντός Χόλιγουντ), έχει τις καλύτερες συστάσεις για να δώσει ψυχή στο animation.

2Ο Τζέισον Σκοτ Λι ως Μόγλης στην live action μεταφορά του 1994

Θα είναι animation; Ή θα έχουμε μία επανάληψη της live action μεταφοράς (1994) του Στίβεν Σόμερς με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Λι; Κι αν πιστεύετε ότι αυτά δεν επαναλαμβάνονται, το ίδιο άρθρο στο Variety υπενθυμίζει ότι η Disney έχει υπογράψει με τον Τζον Φαβρό για την πιθανή live action μεταφορά του «Jungle Book». Αυτό κάπως μας καθησυχάζει ότι του Ινιαρίτου θα είναι animation. Ομως, κανείς δεν ξέρει...

Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που περιμένουμε άμεσα από τον Μεξικανό σκηνοθέτη είναι να... μας κάνει να γελάσουμε. Το «Birdman» με την Εμα Στόουν και τον Μάικλ Κίτον είναι έτοιμο και εμείς ανυπομονούμε!

Περισσότερος Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου: