Buzz

Ο Αγιος Βασίλης είναι ο ... Σον Κόνερι;

στα 10

Μπορεί η φωνή του Αγιου Βασίλη στους «Πέντε Θρύλους» του Πίτερ Ράμσεϊ να ανήκει στον Αλεκ Μπόλντγουϊν, αλλά... για κοιτάξτε λίγο πιο προσεχτικά τη φιγούρα του! Βασίλης. Αγιος Βασίλης...

Ο Αγιος Βασίλης είναι ο ... Σον Κόνερι;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τζόις, ο συγγραφέας της σειράς των παιδικών βιβλίων «Rise of the Guardians», ομολόγησε πώς φαντάστηκε τη φιγούρα του Αγιου Βασίλη, δανειζόμενος από έναν άλλο μύθο!

«Μου ήταν πολύ σημαντικό να τον περιγράψω με έναν τρόπο που θα του έδινε πίσω την παντοδυναμία του. Οταν ήμουν μικρός, φανταζόμουν τον Αγιο Βασίλη σαν Εκείνον που ξέρει ανά πάσα στιγμή πότε είσαι καλό ή κακό παιδί. Αν ήμουν κακό παιδί, θα έβρισκα κάρβουνο στην χριστουγεννιάτικη κάλτσα μου. Σήμερα, ο Αγιος Βασίλης είναι ένας χοντρούλης, αγαπησιάρης παππούς. Εγώ προτιμώ να τον οραματίζομαι με αίμα που βράζει...»

Για αυτό και το μοντέλο που ακολούθησε ο Τζόις στην φιγούρα των «Θρύλων» ακολουθεί ένα αναμφισβήτητα... αρσενικό πρότυπο: αυτό του Τζέιμς Μποντ, Σον Κόνερι!

«Αγιος Βασίλης και Τζέιμς Μποντ ανακατεύτηκαν στο μυαλό μου όταν ήμουν μικρός» ο Τζόις εξηγεί. «Για να καταφέρνει να μοιράζει τα παιχνίδια σε όλα τα παιδιά όλου του κόσμου, ο Αγιος Βασίλης πρέπει να έχει μερικά πολύ cool gadgets - σωστά; Οπότε όταν άρχισα να γράφω τα βιβλία, επέλεξα να έχω τον Σον Κόνερι στο μυαλό μου. Κι ο Κόνερι κουβαλά επίσης αυτή την τεράστια φιγούρα - εμπνέει ορμή για τη ζωή, αλλά αν τον προδώσεις θα έρθεις αντιμέτωπος με τις συνέπειες!»

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία «Οι Πέντε Θρύλοι».