Buzz

Ντέιβιντ Μπερν: This must be the music

στα 10

Εφ όσον ένα τραγούδι των Talking Heads, δανείζει τον τίτλο στο «This Must Be The Place», ο Ντέιβιντ Μπερν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ταινία. Ο Πάολο Σορεντίνο δεν του ζήτησε να γράψει απλά μουσική, αλλά και να εμφανιστεί live στην οθόνη. Ο ιδιοφυής μουσικός μας μιλά για την εμπειρία.

Ντέιβιντ Μπερν: This must be the music
O Ντέιβιντ Μπερν εν μέσω του Σον Πεν και του Πάολο Σορεντίνο, στα γυρίσματα

Για έναν σκηνοθέτη που δίνει πάντα μεγάλη σημασία στη μουσική των ταινιών του (διαβάστε την συνέντευξή του για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο θέμα), προφανώς είχε τεράστια σημασία το να έχει την συναίνεση του frontman των Talking Heads όταν η καινούρια ταινία του παίρνει τον τίτλο της από ένα τραγούδι τους. Ομως ο Σορεντίνο ήθελε κάτι περισσότερο από την άδεια για να χρησιμοποιήσει τον τίτλο, φιλοδοξούσε να τον πείσει, να γράψει και μουσική για το φιλμ.

«Ο Ντέιβιντ Μπερν είναι ακόμη το είδωλό μου. Εχει τη θέση ενός μουσικού δικτάτορα στη ζωή μου» λέει ο Σορεντίνο. «Ηξερα ότι ήθελα από την αρχή να τον συμπεριλάβω στο φιλμ, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Ο παραγωγός μου Νικολα Τζουλιάνο κι εγώ, τον συναντήσαμε πρώτη φορά μετά από μια συναυλία του στο Τορίνο. Του παρουσιάσαμε την ιδέα και παρ ότι είπε αμέσως ναι, ένοιωθα ότι δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένος, μάλλον πίστευε ότι το φιλμ δεν έχει μέλλον. Οταν κατάλαβε ότι τα πράγματα προχωρούν γρήγορα, έχω την εντύπωση ότι τρόμαξε λίγο. Τον έκανα να χαλαρώσει λέγοντάς του ότι η μουσική που θα γράψει για την ταινία θα την παίξει μια μπάντα από δεκαοχτάχρονους που στο φιλμ θα ονομάζονται “Pieces of Shit”».

Οσο για τον ίδιο τον Μπέρν, fan κι αυτός του σινεμά του Σορεντινο, έχει μόνο καλά λόγια να πει για την συνεργασία τους. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο να μιλά για το φιλμ, για την μουσική του και για το πως το «This Must Be the Place» (το τραγούδι) έχει αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην δισκογραφία των Talking Heads, μια θέση που μετά από αυτό το φιλμ, δεν πρόκειται παρά να ενισχυθεί!

To «This Must Be the Place / Εκεί που Χτυπά η Καρδιά Μου» παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 8 Μαρτίου