Buzz

Το «Nocturne» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου στο Τριανόν, συνοδεία ζωντανής μουσικής

στα 10

Την Τρίτη 16 Απριλίου, ο Μιχάλης Μοσχούτης θα συνοδεύσει ζωντανά την προβολή της ταινίας παίζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μόλις πέμπτο στο κόσμο, καινοτόμο μουσικό όργανο Halldorophone.

Flix Team
Το «Nocturne» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου στο Τριανόν, συνοδεία ζωντανής μουσικής

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 20.30, μια ιδιαίτερη προβολή περιμένει τους θεατές στον κινηματογράφο Τριανόν, το οποίο θα προβάλει την ταινία «Nocturne» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο μουσικός Μιχάλης Μοσχούτης θα συνοδεύσει ζωντανά την ταινία παίζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μόλις πέμπτο στο κόσμο, καινοτόμο μουσικό όργανο Halldorophone. Ενα πρωτοποριακό εγχείρημα, καθώς σπάνια ομιλούσες ταινίες συνοδεύονται με ζωντανή μουσική.

Δείτε ακόμη : Το Flix στα γυρίσματα του «Nocturne» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου

Nocturne 607

Με έναν απαλό ηλεκτρονικό ήχο και συχνότητες που κινούνται στο μεταίχμιο του ακουστικού φάσματος, το νέο αυτό ηχόχρωμα θα καταλαμβάνει τον κενό από ομιλίες, αλλά γεμάτο από ένταση χώρο τόσο του ψυχικού κόσμου του ολιγόλογου πρωταγωνιστή όσο και τον υπαρκτό και σκοτεινό κόσμο του πάρκινγκ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους μουσικούς συντελεστές για την έκβαση του εγχειρήματος, καθώς και μια σύντομη παρουσίαση του Halldorophone από τον δημιουργό του, Χάλντορ Ούλφασον.

Nocturne 607

Η ταινία

Ο βραβευμένος με Τony ερμηνείας Οουεν Τιλ (o γνωστός Ser Alliser του «Game of Thrones») ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου, «Nocturne». Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει τη διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη.

Αγγλοελληνική παραγωγή, 2016 / Αγγλόφωνη με ελληνικούς υπότιτλους
Εγχρωμη / DCP / Διάρκεια 75’

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος / Σενάριο: Μαλάχι Σμιθ / Ηθοποιοί: Οουεν Τιλ, Σάσα Αλεξάντερ, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρη Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλλη Μαυρομάτη / Φωτογραφία: Γιώργος Καρβέλας / Μουσική: Τάσος Ρωσόπουλος / Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης / Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη / Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη / Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης / Σχεδιασμός Ηχου: Λέανδρος Ντούνης / Παραγωγή: Margery Bone & Βίκυ Μίχα / Εταιρείες Παραγωγής: Bonafide Films Ltd (UK) & Boo Productions S.A. (GR) / Συμπαραγωγή ΕΡΤ / Με την υποστήριξη του Film4 και του North East Content Fund LTD


Η μουσική

Ο Μιχάλης Μοσχούτης εξερευνά την υλικότητα του ήχου και τη σωματικότητα της μουσικής πράξης. Παρουσιάζει συστηματικά τη δουλειά του εντός και εκτός Ελλάδας. Από το 2014 διοργανώνει το φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου INMUTE. Παράλληλα, ως μουσικός της ομάδας κινηματογραφιστών Nominoë, έχει συμμετάσχει σε expanded cinema παραστάσεις στα φεστιβάλ κινηματογράφου: Rotterdam Film Festival (2018), 25 FPS (Ζάγκρεμπ, 2018), Scratch Expanded (Παρίσι, 2018). Τα τελευταία δύο χρόνια επιμελείται το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Borderline, και συνεπιμελείται, μαζί με τον διευθυντή ορχήστρας Ιλαν Βόλκοφ, την αθηναϊκή έκδοση του διεθνούς φεστιβάλ Tectonics.

Nocturne 607

To Halldorophone είναι ένα μουσικό όργανο που δημιούργησε ο Ισλανδός Halldór Úlfarsson, με πρότυπο σχεδιασμού το βιολοντσέλο, αλλά με ηχητική αναφορά τα αναλογικά synthesizers. Tο Halldorophone έχει χρησιμοποιηθεί από την Hildur Guðnadóttir και τον Jóhann Gunnar Jóhannsson σε soundtrack ταινιών, όπως το «Arrival» και το «Sicario». Η πρώτη του παρουσίαση στην Ελλάδα έγινε στο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Borderline 2019.

Info
Τρίτη 16 Απριλίου στις 20.30
Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101)
Εισιτήρια: 8 ευρώ (γενική είσοδος), 6 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, νέοι κάτω των 25 ετών)

Nocturne 607

Tags: Nocturne