Buzz

Για πόσο θα μείνουν κλειστά τα κλειστά σινεμά;

στα 10

Σε καμία κυβερνητική εξαγγελία για τις δραστηριότητες που θα ανοίξουν στο μέλλον στη χώρα δεν περιλαμβάνονται οι κινηματογραφικές αίθουσες δωδεκάμηνης λειτουργίας, παρατείνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγωνία για το μέλλον τους.

Για πόσο θα μείνουν κλειστά τα κλειστά σινεμά;

Στον υπόλοιπο κόσμο, το άνοιγμα των κινηματογραφικών αιθουσών σημαίνει πρωτίστως το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραιφικών αιθουσών και των multiplex.

Στην Ελλάδα, η ύπαρξη των θερινών σινεμά είναι «μια κάποια λύση» για τους «αρμόδιους» που θεωρούν ότι τα σινεμά άνοιξαν κι έτσι δεν χρειάζεται κανείς να ασχοληθεί με την επανέναρξη λειτουργίας των κλειστών αιθουσών που μετρούν ήδη... κλειστές σχεδόν περισσότερο από ένα χρόνο, αφού τα διαλείμματα στα οποία άνοιξαν μέσα στο 2020 υπήρξαν προβληματικά και τόσο σύντομα που δεν μπορούν να θεωρούνται υγιής επαναλειτουργία.

Διαβάστε ακόμη: Επιτέλους θερινό! Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!

salles france Μετά το άνοιγμα των αιθουσών στην Γαλλία

Ακόμη και στις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση δραστηριοτήτων από τα μισά του Ιουνίου και μετά, δεν υπάρχει καμία αναφορά στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, την ίδια στιγμή που σε όλον τον πλανήτη οι κλειστές αίθουσες όχι μόνο ανοίγουν αλλά αγγίζουν και πληρότητες που ξεπερνούν το 75% - στην Γαλλία ετοιμάζονται σταδιακά και σε λίγο καιρό και για το 100%.

Η (παράλογη) εγχώρια λογική λέει ότι τα πρώτα νέα για τις κλειστές αίθουσες θα ακουστούν από τον Ιούλιο και μετά, όταν θα πλησιάζει με κάποιο τρόπο και η φθινοπωρινή σεζόν, ενώ δεν αποκλείεται για τις κλειστές αίθουσες να χτυπάει η καμπάνα του εμβολιασμού, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται στις δραστηριότητες που θα αφορούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους προκειμένου να επιστρέψουμε σε συνθήκες χωρίς μάσκα και έξτρα περιοριστικά μέτρα υγιεινής.

Ολα αυτά είναι απλά υποθέσεις για την ώρα, καθώς πιο άμεσα από το άνοιγμα των κλειστών αιθουσών, αναμένεται η επισημοποίηση της βραδυνής προβολής στα θερινά (αν και τα περισσότερα λειτουργούν ήδη με πλήρεις δύο προβολές) με την αλλαγή της ώρας έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας - οι πρώτες φήμες μιλούν για 01.00 με 01.30.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη σε ένα μήνα επαναλειτουργίας των θερινών έχουν βγει περισσότερες από 40 ταινίες - πρεμιέρες ή επανεκδόσεις, Αν ήταν ανοιχτές και οι αίθουσες δωδεκάμηνης λειτουργίας θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια σχετικά πιο ορθολογική διοχέτευσή τους και μακροημέρευση τίτλων στην α' και β' προβολή.


Δείτε εδώ ένα βίντεο από την ομάδα του Cineland Pantelis στο Ρέθυμνο:


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.