Buzz

Νο more action! Oι διάσημοι φίλοι του αποχαιρετούν τον Τόνι Σκοτ!

στα 10

Λίγη ώρα μετά την είδηση της τραγικής αυτοκτονίας του Τόνι Σκοτ, το twitter γέμισε από μηνύματα απλών θαυμαστών, αλλά και διάσημων φίλων του σκηνοθέτη που έκανε τα 80s να μοιάζουν λίγο πιο... περιπετειώδη.

Νο more action! Oι διάσημοι φίλοι του αποχαιρετούν τον Τόνι Σκοτ!
Ο Τόνι Σκοτ με τον Τομ Κρουζ στα γυρίσματα του «Τop Gun»!

Τα νέα της αυτοκτονίας του Τόνι Σκοτ, το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου, έφτασαν στο Χόλιγουντ σαν μια ακόμη τραγική ιστορία, από αυτές που δεν σταματούν να γεμίζουν το μεγάλο βιβλίο της βιομηχανίας με σκοτεινές σελίδες που αναζητούν πριν απ' όλα αιτίες.

Διαβάστε περισσότερα για την αυτοκτονία και την καριέρα του Τόνι Σκοτ εδώ.

Και ξαφνικά στο twitter, οι ταινίες του (από το «Top Gun» μέχρι το «True Romance») άρχισαν να ανεβαίνουν κατακόρυφα στα trending topics, την ίδια στιγμή που διάσημοι φίλοι του αλλά και απλοί θαυμαστές του τον αποχαιρετούν μέσα σε 140 χαρακτήρες.

Ρον Χάουαρντ: Οχι άλλες ταινίες του Τόνι Σκοτ. Τραγική μέρα.

Ελάι Ροθ: RIP Tony Scott. Δεν τον γνώριζα αλλά πάντοτε άκουγα μόνο καλά λόγια γι' αυτόν και αγαπούσα τις ταινίες του. Τραγική απώλεια για το σινεμά.

Σάμιουελ Λ. Τζάκσον: Μια στιγμή για να αναλογιστούμε όλοι τη ζωή και το έργο του Τονι Σκοτ! Τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του. Νιώθω την απώλεια!

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Στεναχωρήθηκα πολύ με τα νέα για τον Τόνι Σκοτ. Οι ταινίες του έκαναν την ενηλικίωση μου πιο διασκεδαστική. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Σκοτ.

Ροζάριο Ντόσον: Τόνι Σκοτ... Μας άφησες τόσο νωρίς. Πόσο θλιβερό. Τι υπέροχο, ευγενικό πλάσμα που ήσουν. Θα σε αγαπάω και θα μου λείπεις πάντα.

Στίβεν Φράι: Είμαι βαθιά λυπημένος με τα νέα για τον Τόνι Σκοτ. Ενας υπέροχος κινηματογραφιστής και ο πιο χαριτωμένος, σεμνός άνθρωπος.

Σάιμον Πεγκ: Στεναχωρήθηκε πολύ με τα νέα για τον Τόνι Σκοτ. Ενας μάστερ της περιπέτειας, του ακατάπαυστου ρυθμού και της ατμόσφαιρας. Μια μεγάλη απώλεια για το σινεμά.

Ζάκαρι Κουίντο: Συνάντησα μια φορά τον Τόνι Σκοτ. Νόμιζα πως θα συναντηθούμε ξανά. Στεναχωρήθηκα από τα νέα του θανάτου του. Ευγνώμων για το έργο που αφήνει πίσω του. Ειρήνη υμιν, Σερ.

Ρίτσαρντ Κέλι: Το να δουλέψω μαζί με τον Τόνι Σκοτ ήταν σαν ένα θριαμβευτικό road trip στο Βέγκας σε έρημους επαρχιακούς δρόμους. Ενας άγριος άντρας πίσω από το τιμόνι. Ενιωθα ασφαλής.

Μάικλ Μουρ: True Romance. Η σκηνή με τον Κρίστοφερ Γουόκεν και τον Ντένις Χόπερ είναι κλασική. RIP Tony Scott.

Ρόμπερτ Λιούελιν: Θλιβερά και σοκαριστικά νέα για τον Τόνι Σκοτ. Σχεδόν σαν εναρκτήρια σκηνή από ένα blockbuster των αρχών της δεκαετίας του '90.

Μαρκ Ρόμανεκ: Ο Τόνι Σκοτ με ενθάρρυνε απίστευτα στα πρώτα βήματα μου. Ηταν γενναιόδωρος και απίστευτα ταλαντούχος. Θλίψη.

Τζο Κάρναχαν: Ο Τόνι Σκοτ σαν Σκηνοθέτης ήταν Sui Generis. Ο Τόνι Σκοτ σαν φίλος και μέντορας ήταν αναντικατάστατος. Οπου κι αν είσαι, σε αγαπώ. RIP.

Μάικλ Ράπαπορτ: Δεν έχει υπάρξει ούτε μια ημέρα από τότε που βγήκε στις αίθουσες που κάποιος να μην μου είπε πως αγαπάει το «Τrue Romance». Ο Τόνι Σκοτ ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, γεμάτος ενθουσιασμό και αγάπη.

Σκοτ Γουάινμπεργκ: Αν και συχνά είχε καταχωρηθεί σαν έναν σκηνοθέτης του ποπ-κορν, ο Τόνι Σκοτ έκανε ως παραγωγός και σκηνοθέτης μερικές πραγματικά καλές ταινίες. Μια θλιβερή νύχτα για τους σινεφίλ.

Ντάνκαν Τζόουνς: Μόλις έμαθα τα νέα για τον Τόνι Σκοτ. Τρομερό... Ο Τόνι ήταν ένας πραγματικά αξιολάτρευτος άνθρωπος που με πήρε κάτω από τα φτερά του και ξύπνησε το πάθος μου για να κάνω ταινίες.