Buzz

Ετοιμαστείτε να ουρλιάξετε ξανά. Ερχεται νέα ταινία «Scream»

στα 10

Πόσο έτοιμοι είστε να επιστρέψετε στο Γούντσμπορο;

Ετοιμαστείτε να ουρλιάξετε ξανά. Ερχεται νέα ταινία «Scream»

Η σειρά ταινιών η οποία αναβίωσε το είδος του τρόμου, αλλά και με τον τρόπο της στιγμάτισε το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος στα τέλη των 90s ήταν φυσικά το «Scream» του Γουές Κρέιβεν. Οι ταινίες, με πρώτη εκείνη του 1996 σε σενάριο του Κέβιν Γουίλιαμσον και πρωταγωνιστές τους Νιβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ και Μάθιου Λίλαρντ, κατάφεραν να σατιρίσουν με αρκετά μαύρο χιούμορ και meta αναφορές τις σεναριακές τροπές στις 80s και 90s slasher movies, δίνοντας έτσι μια νέα πνοή σε ένα κορεσμένο, για εκείνη την εποχή, είδος, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν μια νέα γενιά ταινιών τρόμου όπως το «Ι Know What You Did Last Summer» και «Urban Legends».

Διαβάστε ακόμα: Ακονίστε τους γάντζους σας. Το «I Know What You Did Last Summer» γίνεται τηλεοπτική σειρά

scream 607

Από τότε που το «Scream 4», η τελευταία ταινία της σειράς, έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες έχουν περάσει οχτώ χρόνια, ο Κρέιβεν πέθανε το 2015 την περίοδο μάλιστα που βγήκε και η σειρά «Scream» στο MTV, η οποία κράτησε για τρεις σεζόν, και μάλλον το Χόλιγουντ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα, όπως τόσων πολλών άλλων franchise, για το δικό του reboot. Σύμφωνα με πληροφορίες μια νέα ταινία «Scream» βρίσκεται στα πρώτα στάδια παραγωγής από την Spyglass Entertainment, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα των ταινιών της Dimension Films μετά και τη κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Γουάνστιν.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τίποτα για το σενάριο της ταινίας, αν θα αποτελεί ένα είδος reboot/συνέχειας των προηγούμενων ταινιών ή θα έχουμε κάτι τελείως καινούργιο. Θα είναι αρκετά περίεργο όμως να δούμε μια νέα ταινία «Scream» χωρίς την ανάμειξη του Κρέιβεν, ενώ ο Γουίλιαμσον δήλωσε πως ασχοληθεί με το σενάριό της. Περιμένουμε κάποια νέα σύντομα, και ελπίζουμε τουλάχιστον καλά τα οποία θα σέβονται την κληρονομία που έχει αφήσει η σειρά στο είδος των slasher ταινιών.

Διαβάστε ακόμα: O Ράσελ Κρόου θα πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ παραγωγής του Κέβιν Γουίλιαμσον

scream 607