Industry

Το Netflix σταματάει όλες τις υπηρεσίες του στην Ρωσία

στα 10

Το Netflix αποφάσισε τελικά όχι μόνο να σταματήσει τις παραγωγές του αλλά και να σταματήσει τη μετάδοσή του στην Ρωσία.

Το Netflix σταματάει όλες τις υπηρεσίες του στην Ρωσία

Πριν λίγες μέρες το Netflix αποφάσισε να σταματήσει της παραγωγές του στην Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τώρα η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στον κόσμο αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να σταματήσει όλες τις υπηρεσίες της στην Ρωσία.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, το Netflix, αφού απαγόρευσε στην αρχή την μεταδίδει 20 δωρεάν προπαγανδιστικά κανάλια που έπρεπε να φιλοξενεί σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία, αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοσή του στην Ρωσία.

Διαβάστε ακόμα: Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει;

Η διαδικτυακή πλατφόρμα άρχισε να μεταδίδεται στην Ρωσία το 2016, αλλά από τότε έχει καταφέρει να κερδίσει ελάχιστους συνδρομητές, μόλις περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες από τα 222 εκατομμύρια που έχει παγκοσμίως.

Επίσης το κανάλι ανακοίνωσε πως θα μεταδίδει δωρεάν το ντοκιμαντέρ του 2015 «Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom» το οποίο επικεντρώνεται στις διαμαρτυρίες που έγιναν στην Ουκρανία όταν ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχε πάρει την απόφαση να μην υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά επέλεξε να ενισχύσεις τους δεσμούς του με την Ρωσία. Οι διαδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Γιανούκοβιτς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να βρίσκει ακόμη μία δικαιολογία για να εισβάλει στην Ουκρανία.