Buzz

Ο «Mr. Holmes» του Ιαν ΜακΚέλεν δεν είναι αυτός που νομίζετε...

στα 10

Στο νέο τρέιλερ του «Mr. Holmes», ο ντετέκτιβ είναι αποφασισμένος να μας δείξει το αληθινό του πρόσωπο - κι ο Ιαν ΜακΚέλεν το πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι!

Ο «Mr. Holmes» του Ιαν ΜακΚέλεν δεν είναι αυτός που νομίζετε...

Το «Mr. Holmes» ήταν μια από τις ωραιότερες ταινίες που είδαμε στη φετινή Berlinale και η γοητεία της ζωντανεύει με κάθε νέο υλικό της - κι αυτά αφθονούν, τώρα που η ταινία βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες (στην Ελλάδα την περιμένουμε στις 16 Ιουλίου, για καλοκαιρινά μυστήρια!). Ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον έχει μια καριέρα γεμάτη ποικιλία, από το «Dreamgirls» στα «Twilight» κι από τον «Kinsey» στην απογοήτευση του «The Fifth Estate». Λίγο νωρίτερα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, το 1998, ο Κόντον είχε κάνει μια μικρή, αριστουργηματική ταινία, που τιμήθηκε και με το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, το «Gods and Monsters», με τον Ιαν ΜακΚέλεν κι αυτή την ιδιαίτερη σχέση και την τόσο επιτυχημένη συνεργασία επαναλαμβάνει με το «Mr. Holmes».

Mr.Holmes 607

Διαβάστε ακόμη: Ξεχάστε όλους τους Σέρλοκ Χολμς που έχετε δει και υποκλιθείτε στον «Mr. Holmes» του Ιαν ΜακΚέλεν

Στο «Mr. Holmes», ο Σέρλοκ Χολμς είναι, πια 93 χρόνων και ζει στην αγγλική εξοχή μαζί με την οικονόμο του, που υποδύεται η Λόρα Λίνεϊ και τον μικρό της γιο, τον Ρότζερ. Ο Χολμς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το ιδιοφυές μυαλό του τον εγκαταλείπει σιγά-σιγά, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει το αίνιγμα ενός άλυτου, ακόμα, αινίγματος που τον είχε απασχολήσει παλιά. Θα μπορέσει ν’ αποδεχτεί τα σημάδια του χρόνου και να εγκαταλείψει την υπόθεση στη σκόνη που τη σκεπάζει;

Mr. Holmes 607

Διαβάστε ακόμη: Ο Ιαν ΜακΚέλεν αψηφά το θάνατο στη συνέντευξη Τύπου του «Mr. Holmes»

Στο καινούριο τρέιλερ της ταινίας, ο Χολμς διασκεδάζει αφάνταστα με τις εικόνες που ο κόσμος έχει πλάσει στο μυαλό του γι' αυτόν: σιχαίνεται το χαρακτηριστικό καπελάκι που δε φόρεσε ποτέ, προτιμά να καπνίζει πούρο αντί για πίπα, χαμογελά αυτάρεσκα κι ελαφρώς συγκαταβατικά βλέποντας, με κοινό, μια ταινία με τον ίδιο ως ήρωα! Απολαύστε το παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: