Buzz

Αυτός ο Μόγλης είναι ο Ξένος. Δείτε το πρώτο, σκοτεινό κι υπέροχο τρέιλερ από το «Mowgli» του Αντι Σέρκις

στα 10

Ο Αντι Σέρκις μεταφέρει το «Βιβλίο της Ζούγκλας» (ξανά) στην οθόνη, με πολιτική ματιά και αξιοποιώντας το stop-motion animation που τον έκανε διάσημο!

Αυτός ο Μόγλης είναι ο Ξένος. Δείτε το πρώτο, σκοτεινό κι υπέροχο τρέιλερ από το «Mowgli» του Αντι Σέρκις

«Δεν είμαι άνθρωπος, αλλά ούτε και λύκος,» ακούγεται να λέει ο Μόγλης στην πολυαναμενόμενη ταινία του Αντι Σέρκις που, από το πρώτο της τρέιλερ (δείτε το παρακάτω), φαίνεται ότι επικεντρώνεται στη σκοτεινότερη πλευρά του κλασικού μυθιστορήματος του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, στην ιστορία ενός μικρού αγοριού που, όπου κι αν βρεθεί, νιώθει ξένος.

Δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Αντι Σέρκις, μετά το «Breathe» του 2017, το «Mowgli» της Warner Bros. ξεκίνησε τις ετοιμασίες του παράλληλα με το «Βιβλίο της Ζούγκλας» της Disney, τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Κίπλινγκ από τον Τζον Φαβρό και, προκειμένου να μην συμπέσουν οι δυο ταινίες στις αίθουσες, αποφάσισε να αξιοποιήσει το χρόνο και να καθυστερήσει τόσο την παραγωγή, όσο και την έξοδό του. Με αποτελέσματα που μοιάζουν να δικαιώνουν την επιλογή.

Δείτε ακόμη: Ο Αντι Σέρκις διαβάζει τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ ως... Γκόλουμ

mowgli 607

Στην ταινία, ο Μόγλης (ενσαρκώνει ο Ρόαν Τσαντ), μεγαλώνει στη ζούγκλα, πιστεύοντας ότι είναι λύκος. Οταν ο πάνθηρας Μπαγκίρα (με τη φωνή του Κρίστιαν Μπέιλ) του αποκαλύπτει την αλήθεια και καταδιωκόμενος από την τίγρη Σιρ Καν (με τη φωνή του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς), ο Μόγλης αποφασίζει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων, μόνο που η προσαρμογή του θα είναι κάθε άλλο παρά αρμονική. «Η ταινία μοιάζει με Ντίκενς στη ζούγκλα,» εξηγεί ο Αντι Σέρκις στο EW, «ο κόσμος του Μόγλη είναι ειδυλλιακός και ταυτόχρονα άγριος. Τίποτε δεν καθησυχάζει τους θεατές ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι ξεκάθαρα μια ταινία για το πώς αισθάνεσαι όταν είσαι ο Αλλος. Ο Μόγλης είναι σχεδόν σαν πρόσφυγας όταν φεύγει από τον κόσμο των ζώων και πηγαίνει σ' εκείνον των ανθρώπων. Δεν τον αποδέχονται, αρχικά είναι ένας παρίας. Κι όταν σχεδόν ενσωματώνεται σ' αυτό το νέο πολιτισμό, πρέπει να επιστρέψει στη ζούγκλα.»

mowgli 607

Αξιοποιώντας, φυσικά, την τεχνική του stop-motion animation που έκανε και τον ίδιο διάσημο, ο Αντι Σέρκις χρησιμοποιεί ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών που ενσαρκώνουν τα ζώα της ζούγκλας, όπως, εκτός από τους παραπάνω, την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Πίτερ Μάλαν, τον Τομ Χολάντερ, τη Ναόμι Χάρις και... τον εαυτό του, που δανείζει την κίνηση και τη φωνή του στον αρκούδο Μπαλού! Με την ανθρώπινη μορφή τους, συμμετέχουν στην ταινία η Φρίντα Πίντο κι ο Μάθου Ρις. Το «Mowgli» προορίζεται για τις αίθουσες στις 18 Οκτωβρίου. Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη: