Buzz

Ταξίδι στο φεγγάρι κι ακόμα παραπέρα με το τρέιλερ του «Moonage Daydream»

στα 10

Η νέα ταινία του Μπρετ Μόργκεν είναι ένα ψυχεδελικό ταξίδι στην ζωή και τα τραγούδια του σπουδαίου Ντέιβιντ Μπόουι.

Ταξίδι στο φεγγάρι κι ακόμα παραπέρα με το τρέιλερ του «Moonage Daydream»

Σίγουρα, ένας από τους πιο αγαπητούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες ήτα και ο Ντέιβιντ Μπόουι, με τον ίδιο να συνθέτει τραγούδια ακόμα και λίγο πριν το θάνατό του, το 2016, με το τελευταίο του άλμπουμ «Blackstar» να κυκλοφορεί δυο μέρες πριν πεθάνει.

Το «Moonage Daydream» του υποψήφιου με Οσκαρ σκηνοθέτη Μπρετ Μόργκεν δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής στον θρυλικό τραγουδιστή, αλλά μια πειραματική οδύσσεια που εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Μπόουι, παρουσιάζοντας μάλιστα ολοκαίνουργιο υλικό από τις συναυλίες, τη μουσική και γενικά την πολυσύνθετη καριέρα αυτού του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Διαβάστε ακόμα: «Be someone else»: Ο Ντέιβιντ Μπόουι εφευρίσκει τον Ziggy στο «Stardust»

moonage daydream

Ο Μόργκεν, ο οποίος είναι γνωστός για τα ντοκιμαντέρ του «Cobain: Montage of Heck», έγραψε, σκηνοθέτησε, μόνταρε και έκανε παραγωγή στην ταινία, με την οικογένεια του Μπόουι να του δίνει ελεύθερη είσοδο στο προσωπικό υλικό του, συμπεριλαμβανομένου και σε όλες τις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών του. Το κοινό θα καθοδηγείται από τη φωνή του Μπόουι, οδηγώντας τους μέσα από τα γεγονότα της ζωή του, και ήταν η μόνη ταινία που εγκρίθηκε ποτέ από την οικογένειά του.

Το «Moonage Daydream» πήρε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και έκανε την πρεμιέρα του χτες στις Κάννες, ως μέρος των Μεταμεσονύχτιων Προβολών του, και μόλις αποκάλυψε το πρώτο του υπέροχο τρέιλερ.