Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου Μονπελιέ 2016: Με την Ελλάδα παρούσα!

στα 10

Με μια ταινία μεγάλου μήκους, δύο μικρού και ένα ντοκιμαντέρ κατεβαίνει η Ελλάδα στο Μονπελιέ ως άξια εκπρόσωπος του μεσογειακού σινεμά.

Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου Μονπελιέ 2016: Με την Ελλάδα παρούσα!
Σκηνή από το «-1» της Νατάσσας Ξύδη

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ και στα προγράμματά του βρίσκουμε φυσικά την Ελλάδα παρούσα, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στη διοργάνωση που ρίχνει τα φλας στο σινεμά της Μεσογείου.

suntan 607

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών μεγάλου Μήκους συναντάμε το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που συνεχίζει τα ταξίδια του στον κόσμο, είναι ανάμεσα στις 10 υποψήφιες ταινίες για το φετινό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρωταγωνιστεί στο ArteKino Festival που οργανώνεται αυτές τις μέρες διαδικτυακά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Suntan».

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. 607

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών Μικρού Μήκους διαγωνίζεται το «I.X.Θ.Υ.Σ.» του Χρύσανθου Μαργώνη, στην πρώτη του στάση μετά την πρεμιέρα του στο 39ο Φεστιβάλ Δράμας και τη βράβευσή του στη κατηγορία της καλύτερης μουσικής. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «I.X.Θ.Υ.Σ.».

Spectres over Europe

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ντοκιμαντέρ διαγωνίζεται το «Φαντάσματα Πλανιούνται Πάνω από την Ευρώπη» των Μαρία Κουρκούτα και Νίκη Γιάνναρη, μια συμπαραγωγή Ελλάδας-Γαλλίας που καταγράφει την καθημερινότητα προσφύγων στην Ειδωμένη.

Μείον Ενα της Νατάσσας Ξύδη

Στο Πανόραμα των ταινιών Μικρού Μήκους συμμετέχει το «-1» της Νατάσσας Ξύδη τμήμα του πρότζεκ των Νυχτών Πρεμιέρας με 7 ταινίες για την Αθήνα που αφηγείται την ιστορία της 15χρονης Ελσας με τα φούξια μαλλία που συνεχίζει να ονειρεύεται σε μια γκρίζα καλοκαιρινή Αθήνα.

To 38o Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ διεξάγεται από τις 21 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.