Buzz

Βενετία 2024: To «Miyazaki, Spirit of Nature» έρχεται για να γιορτάσει τη ζωή και το έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Λίο Φαβιέ για την ζωή και το έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας σε λίγες μέρες.

Βενετία 2024: To «Miyazaki, Spirit of Nature» έρχεται για να γιορτάσει τη ζωή και το έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τo μεγαλείο των ταινιών του θρυλικού πλέον Χαγιάο Μιγιαζάκι. Ταινίες όπως τα «Πριγκίπισσα Μονονόκε», «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» και το πρόσφατο «Το Αγόρι και ο Ερωδιός», ανάμεσα σε πολλές άλλες, έχει καταφέρει να μεταφέρει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικους σε κόσμους φανταστικούς με κάποιες από τις πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Και αυτό το έργο, αλλά και τη ζωή, του σπουδαίου δημιουργού έρχεται να τιμήσει το νέο ντοκιμαντέρ του Λίο Φαβιέ με τίτλο «Miyazaki, Spirit of Nature».

Διαβάστε ακόμα: Η επόμενη ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι θα είναι μια κλασική περιπέτεια

hayao miyazaki

Το ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τις επόμενες ημέρες, ακολουθεί μια συγκεκριμένη οπτική γωνία για το έργο του Μιγιαζάκι – ιδίως, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους οι ταινίες του παρουσιάζουν και γιορτάζουν τη σημασία της φύσης στις ζωές μας.

Μπορείτε να δείτε ένα πρώτο τρέιλερ παρακάτω, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες ή σε κάποια πλατφόρμα.

Το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Βενετία για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες.