Buzz

Παρά την απεργία των Αμερικανών ηθοποιών, Πενέλοπε Κρουζ και Ανταμ Ντράιβερ θα πάνε στη Βενετία για το «Ferrari» του Μάικλ Μαν

στα 10

Και δεν θα είναι οι μόνοι...

Παρά την απεργία των Αμερικανών ηθοποιών, Πενέλοπε Κρουζ και Ανταμ Ντράιβερ θα πάνε στη Βενετία για το «Ferrari» του Μάικλ Μαν

Καθώς η απεργία των ηθοποιών στην Αμερική συνεχίζει δυναμικά την πορεία διεκδικώντας καλύτερους όρους εργασίας, η έξοδος ή η δημοσιότητα των νέων ταινιών πλήττεται από την απουσία τους, όπως είναι και φυσικό και απαιτητό από μια δράση ακτιβισμού.

Διαβάστε περισσότερα:

#ActorsStrike: Ο Μπραντ Πιτ τραβάει χειρόφρενο στα γυρίσματα της F1 ταινίας του
#Hollywoodstrikes: Τα Βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται
#ActorsStrike: Οι stars στους δρόμους σε συμπαράσταση του σωματείου τους

Ωστόσο, το σωματείο SAG-AFTRA, από την αρχή τής κινητοποίησης, έδωσε στις παραγωγές τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ώστε κατ' εξαίρεση οι ηθοποιοί να μπορούν είτε να συνεχίσουν τα γυρίσματα μιας ταινίας, είτε να συμμετέχουν στην προώθησή της. Η εξαίρεση δεν έχει να κάνει με τους συντελεστές της ταινίας φυσικά, αλλά, σε πολύ γενικές γραμμές, με το ποσοστό κατά το οποίο το σύνολο των συντελεστών αποτελούν μέλη των διαφόρων εργασιακών σωματείων της αμερικανικής κινηματογραφική βιομηχανίας.

ferrari

Η νέα ταινία του Μάικλ Μαν, το «Ferrari» που φυσικά περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, είναι μια παραγωγή της Neon που δεν είναι μέλος του μεγάλου σωματείου παραγωγών AMPTP. Το αίτημα της ταινίας για το αποκαλούμενο «interim agreement», μια προσωρινή συμφωνία εργασίας, δηλαδή, έγινε μόλις δεκτό κι έτσι οι σταρ της ταινίας, Ανταμ Ντράιβερ και Πενέλοπε Κρουζ και, μαζί τους, οι Σεϊλίν Γούντλεϊ, ο Πάτρικ Ντέμπσι κι ο Τζακ Ο'Κόνελ θα μπορέσουν να μπουν στη μαγική τους γόνδολα και να καταφθάσουν στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου το «Ferrari» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, να βαδίσουν στο κόκκινο χαλί, να φωτογραφηθούν και να δώσουν συνεντεύξεις. Φυσικά η ταινία του Μάικλ Μαν δεν είναι η μόνη που εξασφάλισε αυτή τη συμφωνία, είναι όμως σίγουρα η πιο βαρέων κυβικών.

ferrari

Το «Ferrari» εκτυλίσσεται το 1957 κι ακολουθεί τον Ενζο Φεράρι, πρώην ραλίστα τής Formula 1, καθώς βυθίζεται σε οικονομική και προσωπική κρίση. Η εταιρία που ο ίδιος κι η γυναίκα του, Λάουρα, έχτισαν από το μηδέν μια δεκαετία νωρίτερα απειλείται με πτώχευση, ο εύθραυστος γάμος τους πλήττεται ακόμα περισσότερο λόγω του μονάκριβου γιου τους, ο Φεράρι αναγνωρίζει έναν ακόμα, με τη Λίνα Λάρντι. Το πάθος του για τη νίκη των εξωθεί στα άκρα κι η μοίρα του, της οικογένειας και της εταιρίας του εστιάζει μόνο στον εμβληματικό αγώνα Mille Miglia.


To 80o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεται στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες. Συντονιστείτε στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.