Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μάικλ Ντάγκλας θα παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα φέτος στις Κάννες

στα 10

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης του φεστιβάλ στις 16 Μαΐου.

Ο Μάικλ Ντάγκλας θα παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα φέτος στις Κάννες

Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, κατά την διάρκεια της τελετή έναρξης στις 16 Μαΐου. Ως μέρος του αφιερώματος, το φεστιβάλ θα προβάλει ένα ακυκλοφόρητο ντοκιμαντέρ της Amine Mesta για τον Ντάγκλας με τίτλο «Michael Douglas, The Prodigal Son» στον χώρο του φεστιβάλ για δύο ημέρες, από τις 14 Μαΐου έως τις 16 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2023: Νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του φεστιβάλ

Michael Douglas

Ο Ντάγκλας δήλωσε για αυτή την τιμή πως «είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχει μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς με καλλιτεχνικό θράσος και αριστεία στην αφήγηση. Από την πρώτη μου φορά εδώ το 1979 για το “The China Syndrome” μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το “Behind the Candelabra” το 2013, το Φεστιβάλ μου υπενθύμιζε πάντα ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά στην ικανότητά του να επηρεάζει όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στη βιομηχανία, είναι τιμή μου να επιστρέψω στην Κρουαζέτ για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα κινηματογράφου».

Προηγούμενοι αποδέκτες του τιμητικού αυτού βραβείου ήταν οι Φόρεστ Γουίτακερ, Τζόντι Φόστερ και ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1997 στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν.


Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Αναζητήστε όλα τα άρθρα για το Φεστιβάλ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


cannes poster