Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2023: Νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του φεστιβάλ

στα 10

13 νέες ταινίες προστέθηκαν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, σε διάφορα τμήματά του, ανάμεσά τους και νέες ταινίες από την Κατρίν Κορσινί και τον Ζαν-Στεφάν Σοβέρ με τον Σον Πεν.

Κάννες 2023: Νέες προσθήκες στο πρόγραμμα του φεστιβάλ

Μπορεί το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών να έχει ανακοινώσει ήδη το πρόγραμμά του από τα μέσα Απριλίου, αλλά, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εξάλλου, υπάρχουν πάντα και οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής.

Συνολικά 13 ταινίες έχουν προστεθεί στα διάφορα τμήματα του φεστιβάλ. Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ προστέθηκαν δυο ακόμα ταινίες – το «Black Flies» του Ζαν-Στεφάν Σοβέρ με τον Σον Πεν και το «Le Retour» της Κατρίν Κορσινί (που βρίσκεται ήδη στη δίνη ενός τεράστιου σκανδάλου με κατηγορίες κακοποίηση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και απόσυρση της χρηματοδότησης του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου), ανεβάζοντας έτσι σε 7 τις ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτες.

Διαβάστε ακόμα: Θα μείνει φέτος το Φεστιβάλ των Καννών χωρίς... ρεύμα;

hypnotic

Στις πρεμιέρες προστέθηκαν οι ταινίες «Perdidos en la Noche» του Αμάτ Εσκαλάντε, το θρίλερ «Eureka» του Λισάντρο Αλόνσο με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν, ο οποίος Αλόνσο είχε τιμηθεί πριν από 9 χρόνια με το «Jauja» στο Ενα Κάποιο Βλέμμα, και το «L’Amour et les Forets» της Βαλερί Ντονζελί.

Στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα προστέθηκαν τα «Only the River Flows» του Γουάι Σουτζούν και το «Une Nuit» του Αλέξ Λουτζ, ενώ σε ειδικές προβολές και εκτός συναγωνισμού οι ταινίες «L’Abbé Pierre — une vie de combats» του Φρεντερίκ Τελιέ, «Little Girl Blue» της Μονά Ασάς, «Le theoreme de Marguerite» της Αννά Νοβιόν και «Bread and Roses» της Σαρά Μανί.

Τέλος στο μεταμεσονύχτιο τμήμα του φεστιβάλ προστέθηκαν οι ταινίες «Hypnotic» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και «Project Silence» του Κιμ Ταε-γκον.

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

cannes poster