Φεστιβάλ / Βραβεία

Θα μείνει φέτος το Φεστιβάλ των Καννών χωρίς... ρεύμα;

στα 10

Το κύριο συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας της Γαλλίας απειλεί να κόψει την παροχή ρεύματος για το Φεστιβάλ των Καννών τον επόμενο μήνα ως μέρος των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Θα μείνει φέτος το Φεστιβάλ των Καννών χωρίς... ρεύμα;

Σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα το πιο λαμπερό φεστιβάλ του κόσμου, το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία. Ομως φαίνεται πως φέτος το φεστιβάλ ίσως δεν θα μπορέσει να στρέψει όλα τα φώτα πάνω στους σταρς που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί του.

Το κύριο συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας της Γαλλίας απειλεί να κόψει την παροχή ρεύματος για το Φεστιβάλ των Καννών τον επόμενο μήνα ως μέρος των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Με το σύνθημα «100 Days Of Anger! 100 Days To Win», η CGT FNME (Fédération National des Mines et de l'Enérgie) δήλωσε ότι θα στοχεύσει σε μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία τις επόμενες εβδομάδες.

«Τον Μάιο κάντε ό,τι σας αρέσει! Το Φεστιβάλ Καννών, το Γκραν Πρι του Μονακό, το τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, θα μπορούσαν όλα να βρεθούν βυθισμένα στο σκοτάδι. Δεν τα παρατάμε», αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter το συνδικάτο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει προγραμματίσει μια «μυστική προβολή» φέτος στις Κάννες

Η δήλωση έρχεται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και των γαλλικών συνδικάτων σχετικά με τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με την αναθεώρηση, η επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία αναμένεται να αυξηθεί κατά δύο χρόνια στα 64 έως το 2030, ενώ η περίοδος κατά την οποία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης θα αυξηθεί σε 43 έτη από 42 έτη για να λάβουν πλήρη κρατική σύνταξη έως το 2027.

Μέχρι στιγμής το Φεστιβάλ των Καννών δεν έχει ανακοινώσει κάτι πάνω σε αυτές τις απειλές, και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 16-27 Μαΐου.

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.