Buzz

Μη θυμώνετε τον Αντριεν Μπρόντι

στα 10

Μια σκηνή από τα «Μαθήματα Ζωής» του Τόνι Κέι σας βάζει κατευθείαν στην ατμόσφαιρα μιας σχολικής τάξης, όπου οι μαθητές είναι το ίδιο οργισμένοι με το δάσκαλό τους, σε ένα πόλεμο που δεν έχει δύο πλευρές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και... θύματα.

Flix Team
Μη θυμώνετε τον Αντριεν Μπρόντι

Σε ένα ιδανικό κάστινγκ, ο Τόνι Κέι (με μεγαλύτερη στιγμή του έως και σήμερα τα «Αμερικανικά Μαθήματα Ιστορίας») επέλεξε για το ρόλο ενός καθηγητή σε ένα προβληματικό σχολείο της Αμερικής τον Αντριεν Μπρόντι.

Ισως γιατί ο Μπρόντι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον πως είναι καθηγητής, αλλά ταυτόχρονα και ένα επίσης τραυματισμένο παιδί που μέσα από μια διαδικασία βίαιης ενηλικίωσης δεν θα βοηθήσει μόνο τους μαθητές τους να βρουν τον όποιο δρόμο στη ζωή τους αλλά και τον εαυτό του να μπορέσει να συνεχίσει.

Στο ρόλο του Χένρι Μπαρθς, ο Μπρόντι υποδύεται έναν αναπληρωτής καθηγητής που αποφεύγει συστηματικά οποιαδήποτε συναισθηματική σύνδεση με συναδέλφους και μαθητές. Μια χαμένη ψυχή σε διαρκή πάλη με ένα τραυματικό παρελθόν, ο Μπαρθς θα κληθεί να καλύψει κάποια κενά διδασκαλίας σε μια από τις πιο ζόρικες περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ οι μαθητές δείχνουν παντελώς αδιάφοροι στη γνώση που τους προσφέρεται. Η διαφορετική στάση του Χένρι απέναντί τους θα αλλάξει την απαθή συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δένονται με τον αναπληρωτή καθηγητή τους. Οταν χτυπά το κουδούνι, όμως, ο Χένρι καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα.

Δείτε παρακάτω μια σκηνή με τον Αντριεν Μπρόντι να χειρίζεται την έκρηξη οργής ενός μαθητή του. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται μια έκρυθυμη κατάσταση επιβεβαιώνει όχι μόνο πως μερικοί καθηγητές γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει να είσαι ένα θυμωμένο παιδί, αλλά και πως μερικοί άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ το θυμό που και οι ίδιοι κρύβουν μέσα τους.

Τα «Μαθήματα Ζωής» θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 21 Μαρτίου από τη Videorama Films.