Industry

Η MGM είναι πλέον και επίσημα μέρος της Amazon

στα 10

Το ιστορικό στούντιο του Χόλιγουντ είναι και πλέον από χτες επίσημα μέρος της Amazon του Τζέφ Μπέζος.

Flix Team
Η MGM είναι πλέον και επίσημα μέρος της Amazon

Από πέρσι το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί πως το μεγαθήριο του Τζεφ Μπέζος, η Amazon, αγόρασε ένα από τα πιο ιστορικά στούντιο του Χόλιγουντ, την MGM, για 8.45 εκατομμύρια δολάρια. Χτες ανακοινώθηκε πως αυτή συγχώνευση πλέον ολοκληρώθηκε και έτσι η MGM είναι πλέον και επίσημα μέρος της Amazon.

Ακόμη κι έτσι πολλοί αναλυτές στο Χόλιγουντ εκφράζουν την έκπληξή τους για το ποσό που η Amazon πλήρωσε για να αποκτήσει το στούντιο, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έφερναν την αξία του κοντά στα 5 με 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά υποθέτουμε ότι η τελική συμφωνία, δείχνει το πόσο πολύ ήθελε η Amazon να το αποκτήσει.

Με έναν κατάλογο που μετρά περισσότερους από 4000 τίτλους κινηματογραφικών ταινιών και 17.000 τηλεοπτικές σειρές, η MGM δεν θα προσφέρει μόνο πλούσιο υλικό στο Amazon Prime Video, αλλά θα αποτελέσει και πηγή νέων ταινιών και σειρών, καθώς ανάμεσα στα franchise που έχει υπό την πνευματική της ιδιοκτησία μετράμε εξαιρετικά αναγνωρίσιμους τίτλους όπως τα «Pink Panther», «Rocky» και φυσικά τον Τζέιμς Μποντ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζάρεντ Λέτο πιστεύει πως τα σινεμά δεν θα επιβίωναν χωρίς τις Marvel ταινίες

No Time to Die

Οπως αναφέρεται στη συμφωνία δεν πρόκειται να αλλάξει για την ώρα τίποτα στον τρόπο παραγωγής ταινιών του στούντιο, δεν θα γίνει καμία απόλυση, το περιεχόμενο της MGM θα αρχίσει να μπαίνει σταδιακά στον κατάλογο του Amazon Prime, ενώ θα υπάρχει πλήρη υποστήριξη κυκλοφορίας ταινιών του στούντιο στις αίθουσες.

Στην λαμπρή της ιστορία, οι ταινίες της MGM, έχουν κερδίσει περισσότερα από 180 Οσκαρ και οι σειρές της πάνω από 100 Emmy, ενώ ανάμεσα στους τίτλους της συγκαταλέγονται τα πρόσφατα «No Time to Die», «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το «Licorice Pizza» του Πολ Τόμας Αντερσον.