Φεστιβάλ / Βραβεία

Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Πρεμιέρα στις Κάννες!

στα 10

Η νέα ταινία του Γούντι Αλεν, «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», θα είναι η επίσημη πρεμιέρα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που θα γίνει στις 11 Μαΐου, παρουσία του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Πρεμιέρα στις Κάννες!
Μεσάνυχτα στο Παρίσι, του Γούντι Αλεν, επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών

Ηδη ξυπνά η ανυπομονησία για το ποιοι από τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές θα παρευρεθούν στην προβολή – ο Οουεν Γουίλσον, η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Κάθι Μπέιτς, ο Εϊντριαν Μπρόντι, η Λέα Σεϊντού, ή, ακόμα ακόμα και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί;

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέει για την ταινία: «Είναι μια υπέροχη ερωτική επιστολή για το Παρίσι. Είναι μια ταινία στην οποία ο Γούντι Αλεν κοιτάζει βαθύτερα τα ζητήματα που τον απασχόλησαν στις τελευταίες ταινίες του, τη σχέση μας με την ιστορία, την τέχνη, τη χαρά και τη ζωή. Η 41η του ταινία αποδεικνύει ξανά την έμπνευσή του.»

Την ίδια μέρα με την επίσημη πρεμιέρα της στις Κάννες, η ταινία θα βγει και σε 400 κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία. Με αυτήν την ευκαιρία, το Φεστιβάλ Καννών θα δώσει σε όποια αίθουσα το ζητήσει, πρόσβαση σε απ’ευθείας μετάδοση των αφίξεων στην επίσημη πρεμιέρα και τον ομιλιών που θα προηγηθούν της προβολής!Με αυτόν τον τρόπο, το Φεστιβάλ Καννών θέλει να επισημάνει τη στενή του σχέση με το κινηματογραφικό κοινό και να τραβήξει το ενδιαφέρον του και στις υπόλοιπες ταινίες του Επίσημου Προγράμματος.