Η Μέριλ Στριπ μπορεί να είναι μια από τις πιο ισχυρές υποστηρίκτριες του αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα και αναγνώριση σε κάθε τομέα της ζωής, αλλά την ίδια στιγμή προτιμά να την αποκαλούν «ανθρωπίστρια» αντί για «φεμινίστρια», ένας όρος που όπως είχε δηλώσει το 2015, δεν της αρέσει καθόλου.
Και πιστή στην ιδέα της ότι τα στερεότυπα και οι ταμπέλες λειτουργούν αρνητικά προς όποια κατεύθυνση κι αν χρησιμοποιούνται, δήλωσε πρόσφατα σε ένα πάνελ για την δεύτερη σεζόν του «Big Little Lies», πως ο όρος τοξική αρρενωπότητα είναι προσβλητικός για τους άντρες. «Πληγώνουμε τα αγόρια μας όταν τον χρησιμοποιούμε» είπε, συμπληρώνοντας πως και οι γυναίκες μπορεί να είναι «pretty fucking toxic». Και πως τελικά υπάρχουν «τοξικοί άνθρωποι» πέρα από φύλα.
Δείτε ακόμη: Γιατί η Εμα Τόμσον είναι ατομάρα
Η Μέριλ Στριπ στο «Big Little Lies»
«Ολοι έχουμε τις καλές και τις κακές πλευρές μας. Νομίζω ότι οι ταμπέλες δεν βοηθούν καθόλου προς την κατεύθυνση που θέλουμε να κινηθούμε, η οποία είναι η απευθείας επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Ολοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει η κατάσταση καλύτερη».
Η Μέριλ Στριπ μητέρα τριών κοριτσιών κι ενός γιου, ήταν μια από τις πρωτοπόρους του κινήματος Times Up, είναι εκπρόσωπος του Μουσείου Γυναικείας Ιστορίας των ΗΠΑ και μια από τις πιο ηχηρές φωνές στα γυναικεία δικαιώματα σε κάθε τομέα. Και κάπως έτσι, ακόμη κι αν ο όρος τοξική αρρενωπότητα είναι καθιερωμένος στην ψυχολογία, στις σπουδές φύλου και στην καθημερινότητα για να περιγράψει κάτι αναμφίβολα υπαρκτό και προβληματικό, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η άποψή της έχει δικαίωμα να ακουστεί.
Δείτε ακόμη: Αθώος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ από τις κατηγορίες για βιασμό
Tags: Μέριλ Στριπ