Buzz

Η Μέριλ Στριπ χρωστάει τα πάντα στη μαμά της (και την Τζέιν Φόντα)!

στα 10

Σε μια πρόσφατη συνεντευξή της με την Μισέλ Ομπάμα (!), η Μέριλ Στριπ δήλωσε απερίφραστα πως δεν θα είχε γίνει τίποτα αν δεν είχε ακούσει τις συμβουλές της μαμάς της και αυτές της Τζέιν Φόντα.

Η Μέριλ Στριπ χρωστάει τα πάντα στη μαμά της (και την Τζέιν Φόντα)!

«Ο μέντοράς μου ήταν η μητέρα μου. Ηταν μέντορας γιατί μου είπε: "Μέριλ είσαι ικανή. Είσαι τόσο υπέροχη. Μπορείς να κάνεις ό,τι κι αν βάλεις στο μυαλό σου. Αν είσαι τεμπέλα, δεν θα τα καταφέρεις. Αλλά αν το βάλεις σκοπό, μπορείς να κάνεις τα πάντα." Και την πίστεψα.»

Κάτι τόσο απλό, όσο τα λόγια πίστης μιας μητέρας προς την κόρη της, ήταν αρκετά για να πείσουν την Μέριλ Στριπ να δουλέψει πολύ, να βάλει στο μυαλό της να γίνει η μεγαλύτερη ηθοποιός στον κόσμο - και να το καταφέρει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της με συνομιλήτρια την Μισέλ Ομπάμα (ναι η πρώτη κυρία του σινεμά με την πρώτη κυρία της Αμερικής), η Μέριλ Στριπ αποκάλυψε πως η μητέρα της, Μέρι, ήταν ο άνθρωπος που την ενέπνευσε να γίνει αυτό που είναι και να έχει πίστη στον εαυτό της, ίσως περισσότερη απ' όσο θα έπρεπε, όπως ομολογεί: «Μου έλεγε όλα αυτά από τότε που ήμουν πολύ μικρή. Και αυτό με έκανε αλαζόνα.»

Διαβάστε ακόμη: «Από μικρά κορίτσια ταυτιζόμαστε με τον Τομ Σόγιερ»: η Μέριλ Στριπ εξηγεί όσα ακόμα το Χόλιγουντ δε λέει να καταλάβει

Meryl Streep and her Mother H Μέριλ Στριπ, έγκυος με τον γιο της Χένρι και τη μητέρα της, το 1979

Ακόμη και σήμερα, η Μέριλ Στριπ επιστρέφει συχνά πυκνά στο παράδειγμα της μητέρας της για να παίρνει έμπνευση και δύναμη: «Είμαι πολύ πιο εσωστρεφής από τη μητέρα μου. Εχω την τάση να μην θέλω να λέω τίποτα δημόσια. Οταν πρέπει να είμαι στο προσκήνιο, σκέφτομαι πως η Μέρι (σ.σ. η μητέρα της) θα μπορούσε να το κάνει. Είναι καλό πράγμα, να σκέφτεσαι να κάνεις κάτι που νομίζεις ότι δεν μπορείς. Το κάνω κάθε μέρα, γιατί βασικά, αν το έκανα με τον δικό μου τρόπο, απλά θα έμενα στο σπίτι και θα σκεφτόμουν τι θα φάω για βραδυνό.»

Διαβάστε ακόμη: Η Μέριλ Στριπ σε μία συζήτηση περί ομορφιάς και καριέρας

Meryl Streep and her Mother H Μέριλ Στριπ με τη μητέρα της το 1989

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέριλ Στριπ μιλάει ανοιχτά για τη μητέρα της, Μέρι Γουίλκινσον Στριπ, εικαστικό και art director, που πέθανε το 2001. Το 2014 σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις της είχε δηλώσει: «Η μητέρα μου ήταν μια γυναίκα που έμπαινε στο δωμάτιο και το φώτιζε. Εκανε εύκολα φίλους και επικοινωνούσε τον ενθουσιασμό της με μεγάλη χαρά. Πάντα ήθελα να γίνω κάποια που να μοιάζει περισσότερο στη μητέρα μου, απ' ότι είμαι. Την αγαπούσα και τη θαύμαζα απεριόριστα. Διάλεγε να βλέπει τα καλύτερα πράγματα στη ζωή και δεν παρατηρούσε τα λάθη, όσα μας κρατάνε πίσω ή οτιδήποτε αρνητικό.»

Meryl Streep and her Mother Με την Τζέιν Φόντα στα γυρίσματα του «Julia» το 1977

Στην ίδια συνέντευξη, η Μέριλ Στριπ μίλησε και για την ώθηση που έδωσε στην καριέρα της η γνωριμία της με την Τζέιν Φόντα στα γυρίσματα του «Julia» του Φρεντ Τσίνεμαν, της πρώτης ταινίας που γύρισε ποτέ: «Η Τζέιν Φόντα μου άνοιξε προφανώς περισσότερες πόρτες απ' όσες γνώριζα ότι υπήρχαν.»

Οπως είχε επιβεβαιώσει η Τζέιν Φόντα σε περσινή συνεντευξή της: «Ημουν στο πλευρό της Μπέτ Ντέιβις μεγαλώνοντας. Στο πλευρό της Μπάρμπαρα Στάνγουικ και της Κάθριν Χέπμπορν. Και γιατί δεν τις ρώτησα ποτέ ατέλειωτες ερωτήσεις; Τι κάνεις όταν είσαι αγχωμένη; Πως ξεπερνάς το φόβο; Δεν το έκανα ποτέ. Ο μοναδικός άνθρωπος που με ρώτησε αυτές τις ερωτήσεις ήταν η Μέριλ Στριπ.»

Διαβάστε ακόμη: