Buzz

Ο Φωκίων Μπόγρης σκηνοθετεί μια (βίαιη) ημέρα στη ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου για το «01» των Μέντα

στα 10

Ο Φωκίων Μπόγρης σκηνοθετεί το βίντεο κλιπ για το πρώτο κομμάτι από το νέο άλμπουμ των Μέντα στη μορφή μιας μικρού μήκους ταινίας - σκοτεινής και με τον δικό της τρόπο αισιόδοξης.

Ο Φωκίων Μπόγρης σκηνοθετεί μια (βίαιη) ημέρα στη ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου για το «01» των Μέντα

Στον έκτο τους δίσκο οι Μέντα δεν έχουν αποδείξουν τίποτα, παρά να επιβεβαιώσουν πως η διαδρομή τους από το πρώτο τους άλμπουμ «Στον Πλανήτη του Εδμούνδου» του 2000 μέχρι και το ολοκαίνουριο «Téléphérique» που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, υπήρξε ανυποχώρητη, γεμάτη κοσμικές εκρήξεις μελωδίας και μια αίσθηση ποπ κυριαρχίας από αυτές που συχνά δεν διαρκούν πολύ - πόσο μάλλον 15 χρόνια τώρα.

Επιστρέφοντας με «une album instrumental», όπως περιγράφουν οι ίδιοι το «Téléphérique», εμπιστεύονται για το πρώτο κομμάτι και βίντεο του δίσκου τον Φωκίωνα Μπόγρη ο οποίος σκηνοθετεί μια ταινία μικρού μήκους χωρίς λόγια, ντυμένη με το οργισμένο αλλά και παράδοξα καθησυχαστικό ενορχηστρωμένο soundtrack των Mεντα, καθώς μια βίαιη ιστορία καθημερινότητας ορίζει από την αρχή το "01", όπως είναι και ο τίτλος του κομματιού - με όποια σημειολογία έχει ο πρώτος αριθμός μετά το 0.

Telepherique Menta Cover 607

«Οταν πρωτομιλήσαμε με την μπαντα για το concept του βίντεο, μου έδωσαν τις δύο αυτές λέξεις: «μεγάλη απόφαση»», μας αποκαλύπτει ο Φωκίωνας Μπόγρης. «Η ιστορία είναι μία μέρα από τη ζωή ενός τύπου, όπου παίρνει την απόφαση αυτή για να ξελασπώσει. Κίνητρο είναι τα χρήματα - στον κόσμο του ήρωα όλα γίνονται για αυτά. Ο κόσμος αυτός τελικά του "την χαρίζει" και βρίσκω κάτι αισιόδοξο στο φινάλε αυτό, ότι ακόμα και μέσα σε αυτό τον κόσμο υπάρχει κάτι ανθρώπινο.»


Διαβάζετε και ακούτε περισσότερα για τους Μέντα εδώ.

Διαβάστε ακόμη: