Industry

Δημόσια Πρόσκληση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη θέση Υπευθύνου του προγράμματος «Μedia»

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση υπευθύνου του υπο-προγράμματος «Μedia» του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» (Creative Europe) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Flix Team
Δημόσια Πρόσκληση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη θέση Υπευθύνου του προγράμματος «Μedia»

Αναμένοντας και την τελική απόφαση για τον Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής που λογικά θα έχει προκύψει από την επανάληψη του διαγωνισμού για την την κάλυψη της θέσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απευθύνει τώρα και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση υπεύθυνου του γραφείου του Media στην Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 16.00.

Διαβάστε ακόμη: Νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 942.000 ευρώ από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου


Διαβάστε παρακάτω αυτούσια τη Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ή βρείτε την εδώ στο επίσημο site του ΕΚΚ.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΑΔΑ: 6ΨΔΗ469ΗΙΧ-ΥΗΠΑριθμός Πρωτοκόλλου: 4756

για την πλήρωση, με επιλογή, της θέσεως του Υπευθύνου του Υποπρογράμματος «Μedia» του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» (Creative Europe) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Πρόγραμμα υποστήριξης του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Creative Europe - Media).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση, με επιλογή, της θέσεως του Υπευθύνου του Υποπρογράμματος «Μedia» του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» (Creative Europe) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Πρόγραμμα υποστήριξης του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Creative Europe - Media), η αρμοδιότητα του οποίου έχει μεταφερθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δυνάμει του άρθρου 10 παρ. 2(ι) του Ν.3905/2010 (ΦΕΚ Α 219/23.12.2010).

Α. Προσόντα:

Οι υποψήφιοι για την θέση του Υπευθύνου του υποπρογράμματος «Μedia» του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» (Creative Europe) στην Ελλάδα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

  1. Να έχουν άριστη γνώση των τομέων που καλύπτονται από το υποπρόγραμμα Media του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
  2. Να έχουν διοικητική και διαχειριστική εμπειρία σε θέματα που αφορούν τον χώρο του πολιτισμού και των οπτικοακουστικών μέσων.
  3. Να έχουν οργανωτική εμπειρία.
  4. Να έχουν εξειδίκευση στις δημόσιες σχέσεις.
  5. Να έχουν καλή γνώση των Ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών.
  6. Να έχουν Πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης επικοινωνίας ή διεθνών σχέσεων ή κινηματογράφου. Πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης άλλου –συναφούς- τομέα σπουδών (π.χ. διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικών σπουδών κ.α.) δύναται να θεωρηθεί ότι πληροί τα προσόντα του παρόντος άρθρου με συνεκτίμηση των υπό 1-5 προσόντων του υποψηφίου. Δίπλωμα ιδιωτικής σχολής κινηματογράφου δύναται να θεωρηθεί ότι πληροί τα προσόντα του παρόντος άρθρου υπό την προϋπόθεση της αποδεδειγμένης πλήρωσης σε υψηλό βαθμό των υπό 1-5 προσόντων της προκήρυξης.
  7. Να έχουν άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας, η οποία να πιστοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  8. Να έχουν καλή γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πέραν των ανωτέρω θα συνεκτιμηθούν: (α) Η εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης στο χώρο του πολιτισμού και των οπτικοακουστικών μέσων,(β) μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί τίτλοι σπουδών.

Β. Καθήκοντα:

Τα καθήκοντα του Υπευθύνου για το Πρόγραμμα Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα (Creative Europe/Media) στην Ελλάδα ασκούνται στην Αθήνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Ε.Κ.Κ. Οι αρμοδιότητες του είναι αυτές που ορίζει κάθε φορά ο νόμος, η ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Ε.Κ.Κ., καθώς και εκείνες που του αναθέτει η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.. Ενδεικτικά, ο Υπεύθυνος του υποπρογράμματος «Μedia» του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» (Creative Europe) στην Ελλάδα:α) προΐσταται του γραφείου για το υποπρογράμματος «Μedia» του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» (Creative Europe) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (MediaDesk),β) λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των σκοπών του γραφείου που είναι η μέριμνα για την προώθηση του προγράμματος «Media», η ενημέρωση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, των επαγγελματιών του ελληνικού κινηματογράφου, η ενθάρρυνση της συμμετοχής των ελλήνων επαγγελματιών στις δράσεις του Προγράμματος μέσω της δημοσιοποίησης και προώθησης των δράσεων και των προκηρύξεών του, η υποστήριξη των ελλήνων επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υποβολής των προτάσεών τους σε όλες τις προκηρύξεις του Προγράμματος, η διευκόλυνση της δικτύωσης και της συνεργασία των ελλήνων επαγγελματιών με συναδέλφους τους εκτός εθνικών συνόρων κ.α.,γ) καταρτίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό του MediaDesk σε συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή, και παρακολουθεί την απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων στις αντίστοιχες δράσεις,δ) εισηγείται στο Γενικό Διευθυντή δράσεις απορρόφησης του προϋπολογισμού, με κριτήριο την εκπλήρωση των σκοπών του Προγράμματος Creative Europe-Media και του Ε.Κ.Κ., μέσα στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν. 3905/2010, του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Ε.Κ.Κ., των εγκεκριμένων προγραμμάτων και του ετήσιου προϋπολογισμού του Ε.Κ.Κ. και των ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών.

Γ. Κωλύματα και ασυμβίβαστα:

  1. Οι υποψήφιοι για τη θέση του Υπευθύνου του Προγράμματος Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα (Creative Europe/Media) στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα για οποιοδήποτε κακούργημα ή να βαρύνονται με τελεσίδικη καταδίκη για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας ή των περιουσιακών δικαιωμάτων ή για αδικήματα σχετικά με τα υπομνήματα ή με την υπηρεσία ή κατά των ηθών. Δεν πρέπει επίσης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτωχεύσεως. Τέλος, οι Έλληνες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές.
  2. Να μην είναι υπόδικος που έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα, όσον αφορά στα ως άνω αδικήματα.
  3. Η ιδιότητα του Υπευθύνου του Προγράμματος Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα (Creative Europe/Media) στην Ελλάδα είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, ή του Γενικού Διευθυντή ή Διευθυντή του Ε.Κ.Κ.
  4. Ο υποψήφιος δεν επιτρέπεται να συμβάλλεται με το Ε.Κ.Κ.. Η απαγόρευση αφορά κάθε είδους συμβάσεις (εργασίας, έργου, υπηρεσιών, προμήθειας). Η απαγόρευση ισχύει για τη σύζυγο του τελευταίου και τους συγγενείς του, εξ αίματος μέχρι τον τρίτο βαθμό και εξ αγχιστείας μέχρι τον δεύτερο.
  5. Η ιδιότητα του μετόχου ή εταίρου ή μέλους διοίκησης νομικών προσώπων, που συμβάλλονται με το Ε.Κ.Κ., συνιστά κώλυμα για την επιλογή ενός υποψηφίου στη θέση του Υπευθύνου του Προγράμματος Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα (Creative Europe/Media) στην Ελλάδα.
  6. Η ιδιότητα του Υπευθύνου του Προγράμματος Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα (Creative Europe/Media) στην Ελλάδα είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου συνδικαλιστικού ή επαγγελματικού σωματείου του οπτικοακουστικού τομέα (άρθρο 20 παρ. 3 του ν. 3905/2010).
  7. Η συνδρομή μίας από τις παραπάνω ασυμβίβαστες ιδιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του Διευθυντή, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη έκπτωσή του και την ακυρότητα της σύμβασης.

Δ. Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τη θέση γίνεται με αίτηση τους προς το Ε.Κ.Κ., η οποία συνοδεύεται από:

(α) εκτενές βιογραφικό σημείωμα (μέχρι 1.000 λέξεις), στο οποίο περιγράφονται οι σπουδές, το έργο, η εμπειρία και τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα προσόντα του υποψηφίου,(β) συνοπτική έκθεση (μέχρι 3.000 λέξεις), στην οποία θα περιγράφονται οι προτάσεις του υποψηφίου για την οργάνωση και τη λειτουργία του γραφείου για το Πρόγραμμα Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Τομέα (Creative Europe/Media) στην Ελλάδα,(γ) φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του υποψηφίου, αντίγραφα των τίτλων σπουδών, αποδεικτικά τυχόν εργασιακής εμπειρίας, αντίγραφο ποινικού μητρώου και οτιδήποτε κατά την άποψη του υποψηφίου συμβάλλει στην διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας για τις ικανότητες και τα προσόντα του,(δ) υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου του Ν. 1599/1986, με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του από δημόσια αρχή, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του τα ασυμβίβαστα και τα κωλύματα που ορίζονται ανωτέρω υπό Γ στοιχείο.

Ε. Υποβολή αιτήσεων-Προθεσμία:

  1. Οι αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα υποβάλλονται στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@gfc.gr, μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 16.00 μ.μ..
  2. Η απόδειξη της έγκαιρης ηλεκτρονικής υποβολής γίνεται μέσω του αποδεικτικού παραλαβής που το Ε.Κ.Κ. αποστέλλει ηλεκτρονικά στον υποψήφιο, γνωρίζοντας σε αυτόν τον αριθμό πρωτοκόλλου, που έλαβε η αίτηση του. Ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής νοείται η ημερομηνία αποστολής που φέρει η σφραγίδα του ταχυδρομείου.
  3. Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη και επιστρέφονται στους υποψηφίους.

Ο Γενικός Διευθυντής εκτιμά ελευθέρως τις σύμφωνες με τους όρους της παρούσας πρόσκλησης κατατεθείσες αιτήσεις και στη συνέχεια καλεί σε συνέντευξη τους υποψηφίους. Στη συνέχεια κάνει σχετική εισήγηση προς το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.. Στην περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου τα απαραίτητα προσόντα, η διαδικασία επιλογής επαναλαμβάνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε ακόμη: Πόσο φταίμε που το «Mamma Mia 2: Here We Go Again» δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα;