Φεστιβάλ / Βραβεία

Με τρεις ταινίες η Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μοντρεάλ

στα 10

H «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι, το «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου και το μικρού μήκους «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα συμμετέχουν στο τμήμα «Focus on World Cinema» του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μοντρεάλ.

Με τρεις ταινίες η Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μοντρεάλ
Σκηνή από την «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι

Συνεχίζοντας την έντονη παρουσία στα διεθνή φεστιβάλ, η Ελλάδα εκπροσωπείται με τρεις ταινίες στο δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ του Καναδά.

Η «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι (μια παραγωγή Ελλάδας, Αλβανίας και Γαλλίας), έκανε την πρεμιέρα της στο τμήμα «Forum» του 61oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και τιμήθηκε με το βραβείο Διεθνούς Ενωσης Αιθουσαρχών Τέχνης.

To «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου (μια παραγωγή Ελλάδας και Κύπρου) είναι το ντεμπούτο του Κύπριου σκηνοθέτη που γυρίστηκε στην Αγγλία και την Κύπρο, με συντελεστές απ’ όλον τον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Το μικρού μήκους «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα συνεχίζει, με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ του Μοντρεάλ, μια φεστιβαλική πορεία που ξεκίνησε από το πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.