Buzz

Οταν είχαν τις γυναίκες βασίλισσες... Το πρώτο τρέιλερ του «Mary Queen of Scots» είναι πέρα ως πέρα φεμινιστικό

στα 10

Δυο γυναίκες, διψασμένες για εξουσία, προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα αλλιώς, σ' έναν κόσμο ανδρών. Στα βασίλεια του 16ου αιώνα, όπως σήμερα.

Οταν είχαν τις γυναίκες βασίλισσες... Το πρώτο τρέιλερ του «Mary Queen of Scots» είναι πέρα ως πέρα φεμινιστικό

«Ας μην υποταχθούμε σε συνθήκες που σύναψαν άνδρες, κατώτεροί μας.» Τέτοια σχέδια έκαναν δυο κορίτσια, εξαδέλφες, στη σκοτεινή πλευρά της Αναγέννησης.

Η Μέρι Στιούαρτ, Βασίλισσα της Γαλλίας στα 18 της χρόνια, όταν πέθανε ο σύζυγός της, αψήφισε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί κι επέστρεψε στη γη της, στη Σκωτία, για να διεκδικήσει το θρόνο. Εμπόδιο στο πέρασμά της βρέθηκε η 28χρονη Ελισάβετ, βασίλισσα της Αγγλίας και της Σκωτίας και η διαμάχη τους οδήγησε σ' έναν από τους πιο αιματοκυλισμένους πολέμους της ιστορίας. Παρότι όλα ξεκίνησαν διαφορετικά.

Δείτε ακόμη: To αιώνιο καλοκαίρι της Μάργκο Ρόμπι

mary queen of scots 607

Ο λόγος για την ταινία «Mary, Queen of Scots», παραγωγής της Focus Features και της Working Title, σε σκηνοθεσία Τζόζι Ρουρκ και σε σενάριο του Μπο Γουίλιμον του «House of Cards», βασισμένου στο βιβλίο του Τζον Γκάι. Το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Ιαν Χαρτ, Ντέιβιντ Τέναντ και Γκάι Πιρς και η ταινία προορίζεται για έξοδο στις 7 Δεκεμβρίου, πάνω στη Χριστουγεννιάτικη και, φυσικά, οσκαρική σεζόν. Βλέποντας, παρακάτω, το πρώτο τρέιλερ, είναι σαφές όχι μόνο ότι θα ευχαριστηθούμε ερμηνείες-δυναμίτη, αλλά κι ότι η οπτική της ταινίας είναι τέτοια ώστε ν' αναδεικνύει τις γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία - και που προσπάθησαν, μάταια, να το κάνουν με δικούς τους κανόνες.

Διαβάστε ακόμη: Η Μάργκο Ρόμπι είναι έτοιμη για το στέμμα της


mary queen of scots 607