Buzz

«Malmkrog». Ο Κρίστι Πούιου επιστρέφει με μια ακόμη μεγαλόπνοη ταινία

στα 10

Το φιλμ θα ανοίξει το καινούργιο διαγωνιστικό του φεστιβάλ του Βερολίνου Encounters.

«Malmkrog». Ο Κρίστι Πούιου επιστρέφει με μια ακόμη μεγαλόπνοη ταινία

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την τελευταία ταινία του «Sieranevada», αλλά αν τουλάχιστον πιστέψουμε την ανακοίνωση του φεστιβάλ του Βερολίνου που περιγράφει το «Malmkrog» ως «ένα μεγαλειώδες έργο, ένα tour de force λόγου και σκηνοθεσίας, ένα fresco που συναρπάζει με την ακρίβεια και την ευρηματικότητά του», τότε η αναμονή μάλλον άξιζε τον κόπο.

Το φιλμ είναι βασισμένο στα γραπτά και τις απόψεις του ρώσου φιλόσοφου και συγγραφέα Βλαντίμιρ Σολοβιόφ και διαδραματίζεται σε μια πλούσια έπαυλη στην Τρανσυλβανία στην καρδιά του χειμώνα. O ιδιοκτήτης της Νικολάι, ένας πλούσιος κτηματίας, έχει καλέσει εκεί μερικούς φίλους του για λίγες μέρες.

Malmkrog 607

Για τους καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους συναντάμε έναν πολιτικό κι έναν στρατηγό του ρωσικού στρατού, ο χρόνος περνά με πλούσια γεύματα, επιτραπέζια παιχνίδια και έντονες συζητήσεις για τον θάνατο, τον αντίχριστο, την πρόοδο, ή την ηθική.

Malmkrog 607

Καθώς τα διαφορετικά αυτά θέματα εξετάζονται, ο καθένας από τους καλεσμένους εκφράζει την οπτική του για τον κόσμο, την ιστορία, την θρησκεία. Οι ώρες περνούν και τα πνεύματα ζεσταίνονται, τα θέματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά και οι διαφορές της κουλτούρας και των απόψεων ανάμεσα στους καλεσμένους γίνονται όλο και πιο εμφανή.

Malmkrog 607

Περιμένοντας την πρεμιέρα του φιλμ, δείτε πιο κάτω το τρέιλερ και δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα.